Friday, February 3, 2023
HemBodybuildingVeteranen Frank Zane utmanade den vanliga övertygelsen om att höjden är irrelevant...

Veteranen Frank Zane utmanade den vanliga övertygelsen om att höjden är irrelevant i bodybuilding, och avslöjade verkligheten 2019: “Little Guy Gets Lost”

För närvarande tränar idrottare på hans center Zane Experience, Frank Zane är en bodybuildinglegend. I en intervju 2019 påpekade han ett häpnadsväckande faktum om bodybuilding-tävlingar och vilken roll varje deltagares längd spelade i publikens uppfattning.

Den trefaldige herr Olympia-mästaren talade om hur det var en allmänt accepterad standard under hans tid att ju större kroppsbyggarna är, desto bättre. Frank Zane förklarar hur storlek är en fråga om uppfattning i bodybuilding-tävlingar. Han berättar vidare om varför domare kan ha en annan syn på kroppsbyggare än de som tittar på tävlingen på långt håll.

Frank Zanes chockerande uttalanden om bodybuilding-tävlingar och kroppsbyggares höjd

Zane beskriver hur auditoriet spelade en nyckelroll för att definiera publikens synvinkel när de tittade på tävlingar. “De hålls i auditorier där de flesta människor är långt bak”, sa han. Zane fortsatte, “de första par raderna…de ser det lite annorlunda. Detta förklarar hur de som sitter närmare kommer att ha bättre överblick över kroppsbyggarna än de som sitter på avstånd.

Zane förklarade sedan hur höjden spelar roll genom att ge Danny Padillas exempel. Danny Padilla är en mästare i bodybuilding som har en höjd av fem fot, två tum. Han skulle dock vara i underläge placerad bredvid Lou Ferrigno som har en höjd på fem fot, två tum. Anledningen han gav för detta var att folk som tittade på tävlingen från baksidan av salen skulle kunna se Ferrigno bättre på grund av hans längd. “Liten går vilse, de är bara bra på nära håll”, sa Zane.

Zane talade också om andra krafter som verkar. “Det finns en nepotism, mycket av det”, fortsatte han. Han uttryckte vidare att kroppsbyggaren måste vara så bra att den skarpa kontrasten mellan honom och andra konkurrenter var uppenbar.

DYK DYPARE

Zane avslöjade också hur han skulle göra sig knapp en månad innan tävlingen. “Jag ville chocka folk för det var vad du var tvungen att göra.” Ess-kroppsbyggaren anmärkte också hur andra kroppsbyggare hade större storlek än honom i tävlingen och han var tvungen att hitta en lösning.

Frank Zanes otaliga erkännande om hans diet

Under en annan intervju erkänner Zane att han tog 30 aminosyratabletter eller mer medan han tävlade. han förklarar att han gjorde detta för att inkludera det protein som krävs i sin kost.

Titta nu: Liver King’s 12K Steroids Truth Revealed, Bodybuilding World Reacts

Zanes perspektiv på kroppsbyggares längd träffar målet och väcker debatten om det rätta sättet att bedöma konkurrenter. Tycker du att höjd är en viktig faktor när man bedömer kroppsbyggare? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär