Wednesday, February 28, 2024
HemBull RidingVeteran Rodeo Champion Roscoe Jarboe Inches Närmare Million Dollar Seger

Veteran Rodeo Champion Roscoe Jarboe Inches Närmare Million Dollar Seger

American Rodeo Contender Tournament har gett cowboyälskare den ultimata uppgörelsen. Från fatracing, teamracing, breakaway-racing, tie-down-racing, steer wrestling, sadel bronc-ridning, barback-ridning och tjurridning, varje disciplin har bevittnat blixtrande prestationer från de bästa av de bästa. American Contender Tournament är en serie rodeo-evenemang med tre regionala finaler som avgör vem som går vidare till Contender Tournament-finalen.

Nyligen ägde det andra stoppet av turneringen rum i Oklahoma City, Oklahoma, vid American Finals Central 2024. Och under tjurridningsikonernas motstridiga uppgörelse gick veteranen i rodeo-mästaren Roscoe Jarboe närmare en seger på en miljon dollar.

Roscoe Jarboe vinner en viktig seger på den amerikanska rodeon

I ett inlägg på Instagram av The American Rodeo och Roscoe Jarboe gjordes ett blixtrande tillkännagivande. Bildtexten till inlägget löd “Veteranen får det att hända.” Jarboe, en tjurridningsikon, överglänste den historiska Jim Norick Arena, känd för att vara värd för National Finals Rodeo från 1965 till 1978. Han var bland de bästa åkarna, som Kase Hitt och Matt Palmer. Roscoe Jarboe fick högsta poäng (85,25) och vann $1 560. Han hade också den högsta sammanlagda poängen (160,25) och tjänade $10 000.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av The American Rodeo (@theamerican.tr)

Å andra sidan gjorde Kase Hitt och Matt Palmer det bra också, och tjänade $1 200 respektive $840 i första omgången och $5 500 och $2 000 i finalen. Kase Hitt och Matt Palmer slutade med samma poäng (85,00) i finalen, så de delade på tredje och fjärde positionerna, där båda fick $2 000 var för sina insatser. Med den här segern befinner sig Roscoe Jarboe nu närmare att förverkliga sin rodeodröm, tillsammans med 45 andra talangfulla utmanare.

Utmanarna till American Finals Central 2024

Vid American Finals Central 2024 överglänste idrottare även i andra grenar. Tilden Hooper var mästare i backridning och tjänade också $10 000 och en chans till finalen. I Tie-Down Roping spikade Shane Hanchey tävlingen på 7,71 sekunder, med sin femåriga häst som gjorde sin rodeodebut. I styrbrottning kastade Jacob Talley den snabbaste styrningen på 3,54 sekunder, vilket säkrade mästerskapet.

Läs mer: Efter att ha skapat tjurridningshistoria firar Najiah Knight milstolpen med en “rolig” skidpost

Saddle Bronc visade Shea Fornier som dominerade scenen, medan Team Roping erövrades av Dawson Graham och Dillon Graham på 4,28 sekunder. Och slutligen, utbrytningsrep såg Josie Conner vinna på imponerande 2,34 sekunder. De fem bästa atleterna i varje disciplin från varje region går nu vidare till Contender Tournament Finals. Finalerna i Contender Tournament är planerade till den 10 februari i Abilene, Texas, där vinnarna går ett steg närmare chansen att vinna $1 miljon på The American Rodeo den 9 mars i Arlington, Texas, och fansen väntar i förväntan på en showdown.

Inlägget Veteran Rodeo Champion Roscoe Jarboe Inches Closer Closer to Clinch Million Dollar Victory dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär