Friday, December 8, 2023
HemNASCARVeteran Insider avslöjar smärtsam verklighet bakom Carl Edwards tidiga NASCAR-pensionering

Veteran Insider avslöjar smärtsam verklighet bakom Carl Edwards tidiga NASCAR-pensionering

Inför säsongen i cupserien 2017 släppte Carl Edwards en bomb över NASCAR-världen. Bara några månader efter att ha varit smärtsamt nära att vinna titeln tillkännagav Joe Gibbs Racing-föraren sin pensionering från sporten. Vid den tiden hade Edwards gett de mest allmänna skälen till att lämna sporten, men enligt en framstående insider finns det mycket mer i historien.

Ingen förväntade sig att Carl Edwards skulle lämna NASCAR inför säsongen 2017. Om något förväntade fansen att han skulle kämpa starkare efter hur han förlorade mästerskapet 2016. Då hade Edwards sagt att motorracing tog för mycket tid borta från hans familj och att han inte ångrade det. Tja, det kan bara vara toppen av isberget.

NASCAR insider lyfter locket på ett kontroversiellt ämne, igen

I ett nytt avsnitt av Kenny Conversation with Kenny Wallace och Elliott Sadler tog den förstnämnde upp historien om Carl Edwards pensionering. Veteraninsidern fortsatte med att avslöja att han hade släppt en tidigare video om Edwards pensionering som var kontroversiell. Och när Wallace tittades på av NASCAR visste han att han hade spekulerat rätt.

Det sista loppet i Carl Edwards liv var fläckigt i kontroverser. Med bara 15 varv kvar ledde JGR-föraren loppet och såg ut att ta titeln i cupserien. Men NASCAR tog fram varningen vid den tiden på grund av en punktering för Dylan Lupton. Men det konstiga är att det inte behövdes någon försiktighet vid den tiden. Eller det är åtminstone vad många tror. Luptons bil kunde ha tagit sig in i depån utan hjälp.

Vid omstarten var Edwards i ledningen av loppet men en alltför aggressiv manöver av titelrivalen Joey Logano såg JGR-mannen krascha ur loppet som han verkade vara inställd på att vinna vid ett tillfälle. I slutändan var det Jimmie Johnson som kom hem för att ta sitt sjunde Cup Series-mästerskap.

I sin tidigare video hade Kenny Wallace föreslagit att Carl Edwards helt enkelt var besviken över hur NASCAR klarade avslutningen av 2016 års Cup Series-final. Den ena varningen kostade honom Cup Series-mästerskapet vad gäller Wallace och många andra. Så, enligt Wallaces åsikt, lämnade Edwards efter att ha blivit besviken av arrangörerna.

“Jag gjorde en Kenny Wallace Show om min åsikt om varför Carl Edwards slutade med sporten. Fick nästan 700 000 visningar och NASCAR och alla tittade på mig. Kom för att få reda på att jag var 100% korrekt. Här är en kille som oavgjort ett cupmästerskap med Tony Stewart, som kom tillbaka nästa år, hade vunnit och jag kommer inte att åka dit igen. NASCAR sa aldrig något till mig men de gav mig ögat och meddelandet levererades eftersom jag var korrekt. Jag var 100 % korrekt på varför Carl Edwards lämnade, sa han.

Det visade sig att hans gäst, Elliott Sadler, också trodde på Kenny Wallaces teori. När allt kommer omkring har Sadler själv erfarenhet av att ha blivit utkörd ur ett mästerskap av en extern källa.

Se: För 12 år sedan idag höll Tony Stewart sitt ikoniska tal efter att ha slagit Carl Edwards för mästerskapet

Frustrerad före detta NASCAR-förare sympatiserar med Carl Edwards

Under säsongen 2017 i Xfinity Series var Elliott Sadler ledare i mästerskapet med bara några varv kvar. Han skulle få jobbet gjort för JR Motorsports. Men han tävlades och förstördes av en racerförare som inte var mästerskapsförare, Ryan Preece. Alla hans drömmar hade rasat.

Sadler sympatiserade med Carl Edwards. Han uppgav att den tidigare Cup-föraren hade gjort allt han kunde ha för att vinna loppet. Men när det finns störningar från en extern källa (NASCAR i fallet Edwards med försiktighet), är det inte konstigt att JGR-stjärnan slutade av ren besvikelse.

“Den sista försiktigheten kostade honom ett mästerskap. Som förare gjorde han allt han kunde göra för att försätta sig i den situationen och det har tagits från honom från en extern källa. Hur kan du inte vara frustrerad för hans skull? Hur kunde du inte gå därifrån om du är Carl Edwards?” frågade Sadler.

Vad är din syn på saken? Blev Carl Edwards felaktigt lurad från en mästerskapsvinst av NASCAR? Låt oss veta dina tankar.

RELATED ARTICLES

Mest populär