Wednesday, February 1, 2023
HemSwimming"Vetenskap och simning går hand i hand": Katie Ledecky tar sig an...

“Vetenskap och simning går hand i hand”: Katie Ledecky tar sig an en unik utmaning genom att lösa roliga mysterier

Även om det inte är någon hemlighet att Katie Ledecky är den ohämmade mästaren i simning, går hennes prestationer utöver poolen. Stanford-alumnerna erövrade det bästa av två världar genom att lyckas med både friidrott och akademiker. Medan hon fortfarande styr poolen, bestämde sig stjärnsimmaren för att ge tillbaka till akademiker genom att gå tillbaka till skolan.

Det visar sig att simmaren är en STEM-entusiast. Hon tog dock sin passion till marken den här gången. Den legendariska simmaren tog på sig en labbrock och skyddsglasögon och besökte en lokal skola för att lösa några roliga och engagerande vetenskapliga mysterier tillsammans med gymnasieelever.

Katie Ledecky tar sin kärlek till STEM till en skola

Även om hennes fokus ligger på friidrott, visste Katie Ledecky vikten av matematik och naturvetenskap för att leda en bättre framtid. Mästaren blev så passionerad för ämnena att hon bestämde sig för att ta det ett snäpp högt. Tillsammans med Panasonic deltog stjärnsimmaren i STEM Forward för att överbrygga klyftan mellan matematik, naturvetenskap och simning.

Ledecky besökte Eliot-Hine Middle School för att fundera över vetenskap, teknik, teknik och matematik. I en kort presentation berättade simmaren om hur hon insåg sambandet mellan simning och STEM. Stjärnan la också upp några bilder från sin resa och betonade vidare att “vetenskap och simning går hand i hand!”.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Katie Ledecky (@katieledecky)

Från att mäta hennes slag till att beräkna vattentrycket, vetenskap och matematik är en integrerad del av simningen. Simmaren sågs ha roligt i skolans labb, med en massa kemikalier. Hon interagerade också med eleverna och delade med sig av sin erfarenhet som olympier.

Ledeckys utbildningsbakgrund

Medan Ledecky har varit simmare sedan en ung ålder, har hon också en skicklig utbildningsbakgrund. Förutom sitt djupa intresse för STEM-studier tog simmaren examen från Stanford University. Hon har en kandidatexamen i konst med huvudämne i psykologi och en biämne i statsvetenskap.

Ledecky arbetade på sin examen samtidigt som hon var på toppen av sin karriär, och har varit ett bra exempel bland unga idrottare. Detta i kombination med hennes passion för STEM skulle hjälpa blivande studenter att lika prioritera studier och idrott.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär