Wednesday, December 6, 2023
HemBasketballVerklig anledning bakom LeBron James' Lakers som visar utgångsdörrarna till deras stjärnfynd...

Verklig anledning bakom LeBron James’ Lakers som visar utgångsdörrarna till deras stjärnfynd av säsongen avslöjat

Los Angeles Lakers gjorde ett överraskande drag genom att avfärda fanfavoriten Matt Ryan på onsdagen. LeBron James’ Lakers har siktet inställt på handelsdagen den 15 december. Dessutom visade de utgångsdörren för en av de färre skarpskyttarna i laget, för att få en plats på listan. Ryan dök upp i två minuter under Lakers match mot Portland Trail Blazers. Och vem skulle ha gissat att det skulle bli hans sista minuter i Lakers färger?

Shams Charania från The Athletic berättade om Ryans avgång på onsdagen. Men det verkar inte finnas något sådant uttalande från Lakers front office om Ryans frigivning. Det antas dock att detta kommer att hjälpa Lakers med skatteräkningarna. Utan Ryan i laget kommer de dessutom att spara $61 000 per dag. Och med en tom plats i laget kommer Lakers att ha flexibiliteten att lägga till nya namn till laget. Men varför Ryan?

Av de 15 spelarna på spellistan var Ryan den enda utan något kontrakt. Han hade ett icke-garanterat lönekontrakt, vilket gjorde honom till ett enkelt mål för Lakers för att ta en plats i laget. En annan anledning kan vara räkningarna. Enligt NBA-standarderna är Lakers kontantfattiga, eftersom majoriteten av pengarna går till LeBron James, Anthony Davis och Russell Westbrooks löner. Och att ta bort Ryan skulle ha hjälpt Lakers att spara lite skatt.

Ryan kom till ordinarie säsongslista på grund av hans lovande prestation. Detta var dock inte ett lätt beslut för Lakers med tanke på att lagets främsta svaghet den här säsongen har varit dess målskytte. Faktum är att Ryan har konverterat 13 av 35 3-poängsförsök den här säsongen, för ett klipp på 37,1 %. Gör honom till en av lagets bästa skarpskyttar. Och det som gjorde Ryan till fansfavorit var den surrande 3-poängaren mot New Orleans Pelicans den 2 november.

LeBron James’ Lakers senaste handelsplaner

Oavsett om det är lågsäsong eller ordinarie säsong verkar Los Angeles Lakers front office vara upptagen med att leta efter en potentiell handelsaffär. En av de mest markerade männen i det här samtalet är Russell Westbrook. Enligt en färsk Rapportera av Jovan Buha från The Athletic överväger Lakers tre olika handelsscenarier.

Det första scenariot är att byta Russell Westbrook. Det andra scenariot är att byta någon kombination av Patrick Beverley och Kendrick Nunn. Detta inkluderar även deras första-draft-val eller flera andra-draft-val. Sedan finns det det tredje scenariot, där de letar efter två separata affärer. Och nu finns det en plats i lagets lista efter Matt Ryans avgång, så det ska bli intressant att se vem som tar den platsen.

Vem tror du att Lakers kommer att handla den 15 december? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär