Monday, February 26, 2024
HemNBAVem var mest dominerande under Shaquille O'Neal och Kobe Bryants första ansiktsuttryck...

Vem var mest dominerande under Shaquille O’Neal och Kobe Bryants första ansiktsuttryck under juldagens thriller 2004?

Julsäsongen är över oss, och alla, inklusive NBA, vill följa upp sina årliga traditioner. Basketfans har vanligtvis mer än en anledning att se fram emot denna festliga högtid, eftersom varje juldag för med sig en mycket efterlängtad tävling. Efter traditionen sedan 1947 har varje säsong skapat spänning genom att ställa ett par dominerande lag/spelare mot varandra. Ingen av dem kunde dock förmodligen komma i närheten av uppgörelsen 2004 som ställde två tidigare lagkamrater mot varandra: Shaquille O’Neal och Kobe Bryant.

Amerikas favoritvideo idag

Med semesterljusen blinkande och fansen samlades runt sina tv-apparater, mötte de tre vinnande lagkamraterna mot varandra för allra första gången. När vi ser tillbaka på det betydelsefulla tillfället kommer följande artikel att utforska vilken spelare som var den mest dominerande under det ikoniska 19-åriga spelet.

Vad hände under den ikoniska Christmas Clash 2004?

När säsongen 2004-05 rullade på hade Shaquille O’Neal redan tillbringat 12 år i NBA. Efter att ha tillbringat fyra år med Orlando Magic, anslöt Shaq till Los Angles Lakers 1996. Det var där som Big Diesel skulle fortsätta att träffa en 17-årig rookie vid namn Kobe Bryant. De två byggde upp en fruktbar professionell relation och arbetade tillsammans för att leda sitt lag till häpnadsväckande tre mästerskapsvinster. Saker och ting verkade se bra ut på utsidan.

Men bakom kulisserna gick det rykten om konflikter mellan duon. Det 8-åriga partnerskapet som påstås vara fyllt av personliga meningsskiljaktigheter och argument slutade så småningom när Shaq gick med i Miami Heat 2004. Med deras konkurrenskraft i förgrunden drabbade Hall of Famers samman för första gången på juldagen 2004. Under matchen , Bryant sågs bli fälld av Shaquille O’Neal flera gånger. Den senare utnyttjade sin enorma kroppsbyggnad genom att lägga sig själv under korgen och blockera Black Mamba från att göra några nära skott.

Trots Shaqs defensiva skicklighet lyckades Kobe dock hålla sig. Genom att avsevärt bränna Heats försvar, fortsatte Lakers-stjärnan att försöka skott från utanför 3-punktslinjen och lyckades till och med göra tre 3-pekare i rad. Trots att Bryant inte drog ut något extraordinärt ur påsen fortsatte Bryant att spela sitt spel med samma konsistens som hans tidigare spel och försökte kringgå Heat. Till slut kunde han bära den offensiva ledningen för Lakers genom att säkra 42 poäng, 3 returer och 6 assist.

Shaq själv låg inte ner när det kom till brott. 7-fots 1-spelaren fortsatte att avsluta med kraftfulla dunkningar och auktoritativa returer, vilket hjälpte hans lag att ta ledningen under avgörande ögonblick. O’Neal och Bryant utbytte poäng hela tiden. Till slut slutade Shaq med 24 poäng och 11 returer. Trots att Bryant hade säkrat fler poäng slutade Miami Heat med att vinna matchen med 2 poäng.

Mycket av det var tack vare det imponerande bidraget från Shaqs lagkamrat Dwyane Wade. Men Kobe missade ett fult skott under de sista ögonblicken av matchen spelade också en stor roll i slutresultatet.

Trots att han förlorade matchen vann Kobe Bryant folkets hjärtan

Trots Bryants miss under det sista ögonblicket av spelet, tror författaren att han lätt var den mer dominerande spelaren i spelet.

Både Shaq och sedan Lakers tränare Phil Jackson hade sagt adieu till listan. Därför hade Kobe ansvaret att leda ett team i betydande underläge. Trots det lyckades han dra högsta poäng och näst högsta assist för sitt lag under matchen. Genom att få ett försvagat Lakers-lag att tävla mot ett Miami-lag i mästerskapskalibern och förlora med bara två poäng, hade Kobe Bryant tänt hoppet om att lagets bästa dagar ännu inte är bakom dem. Sättet som Black Mamba fortsatte att byta kort och längdhoppare under en match mot Dwyane Wade gjorde honom ostoppbar. Genom att fylla upp statistikbladet med sina frikast och 3 pekare var Kobe lika dominant som hans lojala fans hade förväntat sig att han skulle vara.

Under upptakten till matchen sa Shaq: “Han är en Corvette, jag är en tegelvägg” när han hänvisade till sin tidigare lagkamrat. Trogen sitt uttalande gjorde Shaq ett imponerande försvar. Men i slutändan överskuggades hans bidrag av de 29 poäng som Wade säkrade för Heat. Dessutom var Flash den som stod för det mesta av spelet för Heat efter att Shaq bänkades i ljuset av sitt sjätte regelbrott. Dessa konsekventa regelbrott var definitivt inte något som kunde räknas till hans “dominerande natur”.

Juldagen 2004 var inte någon vanlig match. Det var början på ett nytt kapitel av Kobe-Shaq-eran. Trots det faktum att Shaquille O’Neal och Kobe Bryant skulle komma head-to-head i många andra spel, skulle ingen av dem riktigt matcha gnistan från denna speciella sammandrabbning. Medan Miami Heat kan ha vunnit matchen, vann Kobe Bryant folkets hjärtan.

Redaktionell ansvarsfriskrivning: Åsikterna som uttrycks är författarens och återspeglar inte nödvändigtvis EssentiallySports åsikter.

RELATED ARTICLES

Mest populär