Saturday, December 9, 2023
HemOlympicsVem var den sista personen som avslutade New York City Marathon? ...

Vem var den sista personen som avslutade New York City Marathon? Ranking, speciella ögonblick och andra diskuterade

Den 52:a upprepningen av New York City Marathon såg tusentals människor delta i evenemanget. Medan den första personen som fullföljer loppet alltid har den största betydelsen, bär den här gången även den sista som avslutar loppet mycket. Faktum är att den sista personen som slutförde loppet mycket väl har visat mest grit och beslutsamhet i NYC Marathon.

Bette Clark är en långdistanslöpare som har sprungit i 20 år nu. Maratonlöparen slutade nyligen på sista plats i New York City Marathon. Trots detta var att avsluta loppet en stor milstolpe för Bette Clark av en anledning bortom sport.

En berättelse om motståndskraft vid New York City Marathon

Bette Clark är en bröstcanceröverlevande. Faktum är att Clark står starkt vid 68 års ålder och deltar i nästan varje långdistansevent. Hon tog upp långdistanslöpning som en av sina bästa vänner. Clark, till yrket psykolog, säger att löpning har visat sig vara väldigt terapeutiskt för hennes mentala hälsa. Det spelade alltså ingen roll för Clark att hon var den sista som kom i mål i New York City Marathon. Clark avslutade loppet på 13:11:48 och slutade på 51 290:e plats, enligt NYRR.

Clark började springa vid 48 års ålder. Trots sin väldigt sena start har hon blivit en aktiv beundrare av distanslöpning och de endorfiner det fyller henne med. Den målmedvetna idrottaren började sin maratonresa med just det lopp hon nyligen avslutade, New York City Marathon. Detta var tillbaka 2005 när hon kvalificerade sig till Boston Marathon på grund av sin prestation i NYC. Tyvärr var detta också året då hon fick diagnosen bröstcancer. Istället för att känna sig nedstämd frågade Clark sin onkolog: “Kommer jag att kunna köra Boston i april?”

Medan hennes behandling gjorde henne mycket svag och hon inte kunde tävla i Boston, besökte hon fortfarande sin löpargrupp. 68-åringen har kommit långt nu och är ordinarie på allt maraton. Även om hon kan göra alla sina ambitiösa ansträngningar, har hon fortfarande ett viktigt budskap till kvinnor.

Bette Clark och hennes budskap till kvinnor

När Bette Clark fick se sin diagnosrapport som stavade bröstcancer, blev hon inte särskilt förvånad. Hennes mamma hade trots allt samma dödliga sjukdom som resulterade i att hon gick bort vid 35 års ålder. Den då 4-åriga Clark hade alltid varit försiktig med att själv utveckla bröstcancer när hon växte upp.

Trots att hon gjorde regelbundna mammografiundersökningar kom hennes resultat alltid ut rent. Men sjukdomen slog till hårt efter en tid och lade mycket snabbt under sig 13 av hennes lymfkörtlar. När han tilltalade alla kvinnor, sa Clark i en intervju, “Det är verkligen viktigt för kvinnor att känna sin egen kropp och kolla upp saker som känns annorlunda.”

Lyckligtvis blev ryktet i hennes kropp behandlat, och hon tar ännu mer hand om sig själv nu. Hon har också gått ihop med flera kroppar för att hjälpa kvinnor med bröst- och äggstockscancer. Genom att kliva fram med sin berättelse och aktiva deltagande har hon förvandlats till en korsfarare för kvinnors cancerbehandling. När Clark inte tar emot telefonsamtal och håller supportgruppsdiskussioner, går Clark ut och ägnar sig åt själsberikande löppass.

SE BERÄTTELSE – Blir inte redo för ett maraton efter att ha slagit Michael B Jordans träningspass Träningsforskare röker över Gal Gadots tränarrekommenderade träningspass.

RELATED ARTICLES

Mest populär