Monday, December 11, 2023
HemUfcVem har Alex Pereira förlorat mot? Ex-UFC Champs rekord, förluster och...

Vem har Alex Pereira förlorat mot? Ex-UFC Champs rekord, förluster och mer

Smeknamnet “Poatan”, portugisiska för “Hands of Stone”, Alex Pereira besitter en enorm makt. Detta får hans motståndare att rycka till med jämna slag på sin vakt. Han utvecklade denna elit slående stamtavla under sin lysande kickboxningskarriär. Och detta hjälpte till att katapultera honom till att bli UFC:s mellanviktsmästare.

Men vissa tycker att saker och ting verkar annorlunda sedan han gick över till lätt tungvikt. Efter sin 205-punds debut mot Jan Blachowicz, frågor väcks om hur hans makt har översatts till den tyngre divisionen. Och när han ställer upp för att möta tidigare mästare, Jiri Prochazka för titeln i lätt tungvikt vid UFC 295 den 11 november, låt oss titta på förlusterna han har lidit under sin MMA-karriär.

Vem har Alex Pereira förlorat mot i sin MMA-karriär?

‘Poatan’ har förlorat två matcher och vunnit åtta i sin karriär för blandad kampsport med tio matcher. Den första kom emot Quemuel Ottoni på sin MMA-debut på Jungle Fight 82 2015. Ottoni kunde skicka in honom i den tredje omgången via en bakre naken choke. Detta var en förlust i hans första MMA-kamp för brasilianaren. Hans andra förlust är dock mycket mer känd och intressant och kommer i händerna på en långvarig rival Israel Adesanya på UFC 287 i år.

Adesanya och Pereira träffades första gången under ringen under deras kickboxningsdagar. Pereira kunde besegra Kiwi i båda deras kickboxningsmöten. Han fortsatte sin segerserie mot ‘Izzy’ i deras första MMA-möte på UFC 281 i november förra året, och besegrade den senare via en KO i femte omgången för att erövra mellanviktstiteln.

Deras UFC-revansch i april i år gick dock inte Pereiras väg och gav honom sin första UFC-förlust. ‘Izzy’ satte en vacker fälla för ‘Poatan’ i den matchen och slog ut sin fiende i den andra omgången för att återta mellanviktstiteln.

Och även om han lyckades vinna en delat beslutsvinst över Blachowicz på sin lätta tungviktsdebut, tycker många att beslutet kunde ha gått åt båda hållen. Och när han förbereder sig för sitt 205-titelskott, med tanke på hans tidigare prestation, känner vissa att han kanske stirrar ner i pipan för ännu en förlust mot Prochazka.

Pereira vs. Prochazka till UFC 295 efter titelmatchen i tungvikt

Pereira vs. Prochazka var ursprungligen planerad att vara co-main event för UFC 295. Men efter inställandet av Jon Jones mot. Stipe Miocic match på grund av den förstnämndes skada har titelkampen i lätt tungvikt flyttats upp till huvudtävlingen.

Även om han inte hade en imponerande uppvisning mot Blachowicz, bör det noteras att deras kamp mestadels var på marken, vilket inte är Pereiras starka sida. Prochazka, å andra sidan, är en genom-och-genom-anfallare som Pereira. Och deras kamp kommer förmodligen att bli en stand-up-affär, vilket Pereira utan tvekan skulle föredra. Vem tror du kommer att vinna titeln i lätt tungvikt på UFC 295? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär