Saturday, December 9, 2023
HemF1"Vem hade mer tur att köra den snabbaste bilen...": Max Verstappens far...

“Vem hade mer tur att köra den snabbaste bilen…”: Max Verstappens far valde en gång den bättre 7x mästaren mellan Lewis Hamilton och Michael Schumacher

Det diskuteras ofta vem som är den bästa föraren i Formel 1. De flesta väljer mellan Lewis Hamilton och Michael Schumacher. Men vet du vad Jos Verstappen, far till mästaren Max Verstappen, tycker om jämförelsen mellan sportens två GETTER?

Förra året hade Jos Verstappen en intervju med David Coulthard. Där delade Sr Verstappen nyckeldetaljer om den tyska storheten och varför han sticker ut mer än Hamilton. Båda förarna har ren kompetens men Jos Verstappen gjorde några poäng som kan tvinga folk att tänka två gånger innan de väljer sin favorit.

Han sa, “Tja, jag tycker att det är svårt, men jag menar att Michael på sin tid… var speciell, och han var motiverad och han var vältränad, jag tror att han var väldigt snabb. Och samma sak med Lewis, men jag tror att man inte kan säga vem som är den bättre man känner. Eller vem som hade större tur att köra den snabbaste bilen vid den tiden, båda hade, du vet.”

“Jag tror att Michael skapade mer efter hans smak, du vet. Han tog folk från Benetton till Ferrari”

Lägger till ytterligare, “Jag tror med Lewis, jag menar att han gjorde rätt samtal för att gå till Mercedes vid rätt tidpunkt, ingen trodde på förhand att han vann sex titlar med dem, och jag tror att han är absolut toppförare men han hade också toppen material.”

Sr. Verstappen var själv F1-förare och visste hur han skulle träna sin son. Träningen var faktiskt fruktbar, eftersom vi såg Max Verstappen ta sin andra titel i år. Mot bakgrund av detta gjorde Verstappen Sr ett djärvt påstående.

Jos Verstappen tror att hans son Max Verstappen kan ha en dominerande körning de kommande fem åren

Jos Verstappen har en fast övertygelse om att hans son Max Verstappen, som tog sin andra titel i år, kommer att ha en dominerande trollformel under de kommande fem åren. Jos sa att den starkaste föraren alltid hamnar i toppen.

Den främsta orsaken bakom hans djärva påstående sägs vara F1:s regler, som i stort sett kommer att förbli desamma inom en snar framtid.

När han pratade med Viaplay sa han, “Reglerna kommer att förbli i stort sett desamma, fältet kommer därför att komma närmare varandra och vi kommer att ha bättre lopp. Men den starkaste föraren flyter alltid till toppen. Om Red Bull fortsätter så här kommer vi säkert att ha fem fina år.”

“Traditionellt sett kan lag vara dominerande över hela längden av ett regelpaket som Mercedes var från 2014 till 2021.”

F1 har turen att ha haft två av de största personligheterna att tävla på banorna. Och nu skulle Hamiltons fans definitivt vilja se sin favoritförare få ytterligare en titel under bältet. Tror du att Hamilton kan få sitt 8:e mästerskap nästa år?

RELATED ARTICLES

Mest populär