Wednesday, February 28, 2024
HemBoxingVem är Scot England, den 59-årige boxaren som kommer att debutera den...

Vem är Scot England, den 59-årige boxaren som kommer att debutera den 5 december? Bakgrund, rekord, familj och nettovärde

Det är sant. För vissa är ålder bara en siffra. Det som många kanske anser vara en ålder för att leva ett liv i pension, för ett fåtal, kan se ut som början på en resa. Med tanke på vad han kommer att åstadkomma, Skotska England faller definitivt i den andra gruppen. Han gör vad de flesta skulle anse vara otänkbart. I kväll kommer han att kliva in i en boxningsring för att möta en motståndare som är 37 år yngre än hans. Vinn eller förlora, en sak är säker: England kommer att gå in i historien som “den äldre professionella welterviktsboxaren i världen.”

Amerikas favoritvideo idag

Skottland är kanske inte med i loppet att bli hyllad som den äldsta boxaren. Rekordet för den äldsta aktiva boxaren innehas för närvarande av Englands Stephen Ward. 2017, vid en ålder av 60 år och 337 dagar, åstadkom den Nottingham-födde bedriften. Men hans rekord förbättrades av en 70-årig amerikan Albert Hughes Jr. Han slogs mot en 43-årig man 2019. Men tyvärr gick Hughes Jr., som hade tagit upp handskarna till minne av sin son, bort 2021. Förmodligen kanske England inte ens tänker på det. Hans enda fokus skulle vara på den kommande matchen.

Scott England: En promenad genom karriärer

Scott England är en före detta radio-DJ som blev tv-värd. Enligt en artikel i Herald & Review, hans snålhet på tv såg honom syssla med en massa djärva handlingar, av vilka några resulterade i skador. Senare försökte han sig även inom politiken. Även om han ursprungligen kommer från centrala Illinois, England, bor han nu i “Music City”, Nashville. Han har alltid haft en livslång passion för countrymusik. Senare hittade han en framgångsrik karriär med att skriva memoarer från kända countrymusiker som t.ex William Lee Golden.

När det gäller boxning ökade hans intresse för sporten efter att ha sett den bästa boxaren genom tiderna, Muhammad Ali, slåss. Senare blev de till och med vänner. England och hans fru, Jayne, valde till och med att fira Ali genom att namnge sin dotter Allison, som också är känd som Ally. En bit i Hendersonville Standard nämner att han minns hur Muhammad Ali presenterade sig själv när de pratade för första gången i telefon. Den störste sa: “Detta är Muhammad Ali, den största kämpen genom tiderna.”

Dansen i ringen

För sin nuvarande satsning i ringen fick Skottlands England motivationen att börja träna och gå ner i vikt för fem till sex år sedan när han såg en olympisk boxningstävling. I början inkluderade hans dagliga kur en promenad på en kvarts mil, följt av tio sit-ups och tio armhävningar. Han började seriös träning under Eric Draper. Den senare är en arméveteran med ett rekord på 20 proffsvinster.

De Hendersonville Standard delade några kommentarer från Englands tränare. På tal om sin praktikant säger Draper: “Varje dag berättar någon för någon vad de inte kan göra. Men Scot bevisar att detta kan göras. Jag älskar att se en äldre kille som honom i ringen, slänga ut det med oss ​​unga killar.” För närvarande får skotska England sin träning från Galen Turner på Murfreesboro-baserade Champion’s Corner gym. Den rutinerade tränaren sa: “En dag berättade han för mig om sin vision att vara den äldsta welterviktaren, och han frågade om jag skulle ha något emot att vara en del av det, och jag tänkte, ja, låt oss göra det.”

Enligt uppgift, när kostnaderna för hans coachning började hopa sig, tog Scot England ett jobb som piccolo på Nashville-baserade Opryland Hotel. Hans engagemang gav slutligen resultat när Tennessee Athletic Commission nyligen utfärdade en professionell boxningslicens till honom.

Jagar drömmar

På tal om sin dröm, berättade Skott England Ny Channel 5 Nashville, “Du har ett liv att leva. Du måste gå för din dröm. Detta är ett absolut bevis. Om jag kan göra det här, om jag kan bli den äldsta welterviktsboxaren i världen, kan du göra vad du än drömmer (om) i livet.” När det gäller hans arbete är nästa på hans lista att skriva en bok om countrymusiksångare och producent Crystal Gale. Dessutom planerar han att berätta sin berättelse. Ett manus som beskriver hans boxningsresa och människorna han träffade i och utanför ringen är under arbete.

The Herald & Review nämnde att efter att han bestämde sig för att ge sig av på boxningsäventyret, besökte Skott England Muhammad Alis grav i Louisville, Kentucky. Han ville informera sin bortgångne vän om den nya resa han skulle ge sig ut på. Han sa, “‘Ali, här är vad jag gör; här är min dröm, och jag hoppas att du på något sätt kan hålla utkik efter mig när jag går för det här.” Sedan, från ingenstans, flög den mest livfulla och enorma fjärilen förbi honom. Vid det tillfället minns han Alis berömda ordspråk, “Flyt som en fjäril och stick som ett bi.”

Vad tycker du om nyheterna? Vad tycker du om den 59-årige mannens satsning? Vänligen dela dina åsikter med oss ​​i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär