Saturday, December 9, 2023
HemBasketballVem är NCAA:s tränare som tjänar bäst?

Vem är NCAA:s tränare som tjänar bäst?

En tränare är drivkraften bakom framgångarna för vilket lag som helst i vilken sport som helst. Detta är sant i fallet med college basket också. Men pengar är ett kraftfullt inflytande i spelet nuförtiden. Förutom spelarna skapar tränare också rubriker efter deras lukrativa affärer i NCAA.

Kansas University har nyligen förlängt sitt kontrakt med baskettränaren Bill Self. Som ett resultat av denna livstidsaffär blir Bill nu den högst betalda tränaren i NCAA-divisionen.

Bill Self blir den rikaste chefen i NCAA

Bill Self kommer att tjäna hela $53 miljoner under sina kommande 5 år. Han har gått om Kentucky’s Wildcats-bossen John Calipari som hade en inkomst på 44 miljoner dollar. Bill Selfs grundlön för den här säsongen kommer att vara 11 miljoner dollar tillsammans med professionella tjänster och olika royalties. Detta inkluderar också en uppskjuten inkomst på 7,2 miljoner dollar som sänktes under Covid. Dessutom uppgår kompensationslönen för säsongen 2023-24 till 13 miljoner dollar. Utöver detta kommer Self också att få en retentionsbonus på $5 miljoner om han tillhandahåller sina tjänster till Jayhawks under de kommande fem åren.

Det finns många incitament för Bill i denna lukrativa affär. Han skulle få $100 000 om Kansas vann Big 12 Conference i år och han utses till Coach Of The Year. Dessutom kommer ytterligare $50 000 att ges till honom för deltagande i NCAA-turneringen. Efter detta, om han leder Kansas till Sweet 16 kommer han att belönas ytterligare $100 000. Förutom detta kommer $150 000 att sättas in på hans konto för att nå Final Four i turneringen. Sist men inte minst, om Kansas Jayhawks blir nationella mästare, kommer Bill att få en enorm ersättning på $200 000.

Kansas Jayhawks tränare Bill Self berättar historien om Joel Embiid som vill bli rödskjortad efter ett träningspass

Bill Self har haft en legendarisk karriär med Jayhawks som sträckte sig över två decennier. Han har vunnit många utmärkelser under sin historiska tid.

Legendariska tränaren Bill Self

Bill Self har haft en lysande karriär som tränare i NCAA. Han har tränat Kansas i nästan 20 säsonger. Bill har lett Jayhawks att lyfta NCAA Division I-mästerskapen två gånger under 2008 och 2022. Dessutom har han vunnit 17 Big 12 titlar för ordinarie säsong. Inte bara detta, Self var AP College Coach of the Year 2009 och 2016 och en Naismith College Coach of the Year 2012 för sina obefläckade prestationer. Som ett resultat valdes han in i Naismith Memorial Basketball Hall of Fame redan 2017.

Skivavtalet som Kansas gjorde har skapat en hel del surr över en natt. Det ska dock bli intressant att se om Bill Self gör allas pengar värda den här säsongen. Vi får vänta och se om han motiverar detta enorma belopp som spenderas på honom.

Vad tycker du om collegebasketens rikaste tränare? Dela med oss ​​i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär