Sunday, December 10, 2023
HemUfcVem äger PFL MMA? Är det Jake Paul? Allt vi...

Vem äger PFL MMA? Är det Jake Paul? Allt vi vet om Professional Fighters Leagues sammanslagning med Bellator

En värld av blandad kampsport har ett stort antal kampanjer runt om i världen! Medan UFC för närvarande hävdar att det är den största MMA-kampanjen i världen, har PFL nyligen stött tillbaka sin dominans. Deras förvärv av ‘Bellator MMA’ har skapat rubrikerna nyligen och flytten har gjort att de kan utmana UFC:s dominans.

Jake Paul, stjärnan i sociala medier som blev stridsidrottare, blev också en del av PFL i januari 2023. Hans närvaro i organisationen har gjort det möjligt för marknadsföringen att nå en helt ny publik på grund av Pauls räckvidd på sociala medier. När den senaste sammanslagningen mellan Bellator och PFL tar MMA-världen med storm, låt oss ta en titt på Jake Pauls roll i PFL och detaljerna kring marknadsföringen!

Jake Paul och hans PFL-roll utforskas i ljuset av Bellator-fusionen

PFL grundades ursprungligen av Donn Davis 2017. Den lanserades 2018 när den förvärvade WSOF (World Series of Fighting Promotion) för att lägga till sin nya lista. PFL är känd för att vara den första stora MMA-organisationen som erbjuder fansen en MMA-liga som fungerar med vanliga säsonger som andra stora sporter som fotboll och basket. Och deras senaste förvärv av Bellator har gjort dem till en stark konkurrent till UFC!

Bellator kommer att fortsätta arbeta självständigt under Bellator International Champions Series inom ramen för PFL. Detta omarbetade system kommer att innehålla åtta evenemang årligen, var och en med två titelstrider. Bellator-fighters kan nu tävla i PFL, inklusive säsongslånga turneringar och den kommande pay-per-view “superfight”-serien 2024.

Donn Davis innehar positionen som medgrundare och ordförande för PFL. Andra anmärkningsvärda investerare i kampanjen inkluderar, Ted Leonsis och Mark Leschly. Davis är också medgrundare av Revolution, LLC, ett riskkapitalföretag, tillsammans med Steve Case. PFL ägs kollektivt under paraplyet “MMAX Investment Partners”.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Professional Fighters League (@pflmma)

Jake Paul gick med i PFL i år som en del av divisionen “PFL PPV Super Fight”. Ett drag som garanterar vilken fighter som helst i divisionen 50 % av intäkterna från evenemangen de är med i. Paul var den första fighter som värvades till divisionen.

Han innehar också positionen som “chef för fighter advocacy”. En position som innebär att Paul arbetar för att få fighters rättvis kompensation för sina ansträngningar inne i buren.

Wiz Khalifa har också en andel i PFL

Hiphopstjärna Wiz Khalifa är också medlem i PFL-teamet. Under första halvåret 2021 gick Khalifa med i PFL som investerare. Rapparen är också känd av fansen för sin otroliga fysikförvandling som var ett resultat av hans kampsportsträning!

Khalifa delade också ett meddelande på sitt Instagram-konto till stöd för organisationen. Han sa: “Hårt arbete och uppoffringar lönar sig. Jag är glad över att vara ny ägare och redo att byta spel med @pflmma”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Wiz Khalifa (@wizkhalifa)

PFL VD Peter Murray innehar också en ägarandel i kampanjen. Han sa att Khalifa har unika talanger inom kultur-, musik- och modedomäner och kommer att bidra till att forma PFL-varumärkets röst i framtiden.

Sammanfattningsvis bevittnar MMA-landskapet en betydande förändring med PFL som utmanar dominansen av UFC, särskilt efter den senaste sammanslagningen med Bellator MMA. Detta strategiska drag positionerar PFL som en formidabel utmanare i MMA-världen.

Jake Pauls engagemang, både som fighter i PFL PPV Super Fight-divisionen och som chef för fighter advocacy, tillför en unik dimension till marknadsföringen.

RELATED ARTICLES

Mest populär