Tuesday, February 27, 2024
HemMLBVart går lyxskattepengarna i MLB när åtta lag slås ihop för rekordstora...

Vart går lyxskattepengarna i MLB när åtta lag slås ihop för rekordstora 209 miljoner dollar i skattestraff?

Det har gått nästan två månader nu sedan MLB-säsongen avslutades. Men efterverkningarna är fortfarande kännbara, särskilt med en nyligen genomförd uppdatering som slår fast att 2023 kommer att forma framtiden. Enligt uppgift har flera lag åtalats för överutgifter med en lyxskattstraff. Det inkluderar de tre mest spenderande, New York Mets, New York Yankees och San Diego Padres.

Amerikas favoritvideo idag

Varje ligakommitté är ansvarig för att upprätthålla en jämn nivå i den konkurrensutsatta världen. Vad som var satt till $233 miljoner för den senaste säsongen klättrade till en konkurrenskraftig balansskatt värd $209 miljoner med lag i utgiftsläge. Med tanke på att det görs för ligans fördel, uppstår frågan: Vart går detta belopp, allmänt känt som “lyxskatt”? Hur uppnår den sina önskade mål?

Åtta överträdare kommer att bidra med 209 miljoner dollar i lyxskatt till Leagues checkhäfte

I en säsong av nya rekord ligger lyxskattegränsen inte långt efter. MLB har slutfört det skattebelopp som team är skyldiga att betala om de bryter lönetröskeln. Med åtta överträdare som bestraffas har 2023 satt ett nytt rekord inte bara vad gäller siffror, utan även hur de tre bästa lagen inte ens tog sig till eftersäsongen.

Enligt Forbes Maury Brown har åtta klubbar som bröt tröskeln för lyxskatt 2023 straffats. Det leds av Mets, med cirka 101 miljoner dollar att betala, vilket är mycket mer än vad Yankees och Padres måste betala. Den stora anledningen till detta är den upprepade brytningen av tröskeln, som uppgår till 20 procent extra skatt på alla överskridanden det första året, sedan 30 procent och 50 procent eller fler sådana överträdelser.

Dessutom, om tröskeln fortfarande inte upprätthålls, följer fler påföljder och skulle påverka den fria rekryteringen av byråer. Det är dock osannolikt att team kommer att ta itu med detta eftersom även om mer utgifter inte är lika med säker framgång, är sannolikheten för det bättre än ingenting. 2023 var en överraskande katastrof för Padres och båda New York-lagen, men var tar deras straffpris vägen nu?

Det är här pengarna går: En titt på hur MLB använder pengarna som samlas in genom lyxskatten

Enligt MLB handelsrykten använder MLB skattepengarna på tre sätt. När det gäller innevarande års insamling kommer $209,8 miljoner att delas upp, med $3,5 miljoner som används för att finansiera spelarförmåner.

Läs dessa 2023 MLB Playoff-bundna lag bevisar att pengar inte är allt eftersom $250 miljoner överträffar Yankees, Padres och Mets.

Därefter kommer de att använda $103,15 miljoner för individuella spelares pensionsfonder. Resten kommer att gå in i den kompletterande kommissionärens skönsmässiga fond och fördelas i linje med det utformade inkomstsystemet.

Kommer nästa år att ge fler klubbar på strafflistan? Det verkar troligt, även om kanske lärdomen av överutgifter aldrig har varit tydligare än vad 2023 såg.

RELATED ARTICLES

Mest populär