Wednesday, December 6, 2023
HemBoxingVärldsmästaren Sunny Edwards bestämmer sig för att bära Promoter's Hat för den...

Världsmästaren Sunny Edwards bestämmer sig för att bära Promoter’s Hat för den kommande EBU-titelkampen

Soliga Edwards är en jack of many trades och en mästare på en hel del av dem. 27-åringen skapar rubriker i boxningsvärlden då och då. Han är inställd på att återvända till ringen i december mot Jesse Rodriguez. Inte bara i egenskap av en idrottsman, utan även annars.

I en ny händelseförändring är IBFs världsmästare i flugvikt inställd på en promotorkamp eftersom han skulle främja den kommande EBU-titelkampen. Vänta inte längre och ta reda på allt som finns att veta om det.

Är Sunny Edwards nu en promotor?

Ja, du hörde rätt. Den brittiske boxaren är nu officiellt en promotor. Europamästaren i batanvikt, Thomas Essomba, är inställd på att försvara sin titel mot Elie Konki. Mästaren har ett rekord på 12 vinster med 8 förluster. Samtidigt har utmanaren, på egen hand, ett imponerande rekord. Hans rekord står på 14 vinster med bara ett nederlag. Vem ska detta slåss? Bara tiden kan, men vi vet att Edwards är den som samarbetar med evenemanget.

Den X gjordes tillkännagivandet officiellt av @IntBoxingNews. Det stod, “SUNNY EDWARDS ATT FRÄMJA EBU TITLE FIGHT! @letsgomanage och @SunnyEdwards har vunnit budet på @TheRealEssombas europeiska bantamviktstitelförsvar mot Elie Konki!” Under tiden bekräftade mästaren det från sin sida genom att helt enkelt säga, “Mr. Boxning.”

Även om det är allmänt förekommande att se fighters bli promotorer under sin karriär, kan man förvänta sig det oväntade från Edwards. Från hans svar är det säkert att säga att han är stolt över denna senaste avslöjande. Detta har dock inte varit det enda exemplet som boxaren har tagit på sig en annan hatt i sporten.

Throwback till Edwards som kommentator

Tillbaka på sommaren i år, Joe Cordina hade sin efterlängtade match med Shavkatjon Rakhimov. Och vet du vem som var i kommentatorbåset? Ingen mindre än Edwards själv. Under evenemanget, Barry Jones gjorde till och med en smyggrävning på hans höjd och sa: “Jag menar höjd som skamlad av någon som är 5 fot 3.” Som svar sa mästaren: “Lil fräck om du frågar mig inte när kameran är på.”

RELATED ARTICLES

Mest populär