Saturday, December 9, 2023
HemBoxingVärldens första Mike Tyson boxningsklubb någonsin i Riyadh; Allt vi vet...

Världens första Mike Tyson boxningsklubb någonsin i Riyadh; Allt vi vet hittills om Heavyweight Legends nya internationella satsning

Mike Tyson är utan tvekan en av de bästa boxarna som någonsin kommit in i den kvadratiska ringen, om inte den absolut bästa. På senare tid har “Iron” Mike till och med visat sig vara en kapabel tränare också, genom att träna Francis Ngannou i sin kamp mot Tyson Fury. Men innan kampen ens började förra månaden, kom nyheten om det första Mike Tyson-gymmet någonsin. De banbrytande nyheterna fick genast boxningsvärlden att surra av spänning.

Den första Mike Tyson-klubben någonsin i världen kommer att finnas i den vackra staden Riyadh, Saudiarabien. Men när de spännande nyheterna om Mikes nya gym kom till allmänheten, lämnades de med fler frågor än svar. Den vanligaste av dessa frågor bland människor om klubben kvarstår – vilka är funktionerna? Hur konceptualiserades det? Vem äger den? Ännu viktigare, kommer Mike att träna boxarna som går med på gymmet? Här är allt man behöver veta om Mike Tysons första boxningsgym!

Mike Tyson Boxing Club-State-of-the-art gym i Riyadh

Mike Tysons första boxningsklubb någonsin i delstaten Riyadh kommer att gå till historien som en av de mest högteknologiska boxningsanläggningarna i världen. Det kommer att ta sig an både professionella och blivande boxare som är villiga att finslipa sina färdigheter i ringen. Dessa boxare kommer att få njuta av förstklassig utrustning, flera ringar och en uppsjö av faciliteter som kan hjälpa dem att förbättra sina färdigheter.

Dessutom, på grund av ‘Iron’ Mikes engagemang, kommer atmosfären i gymmet att bära samma aura och intensitet som den tidigare världsmästaren i tungvikt. För att ytterligare optimera inredningen i gymmet kommer väggarna att föreställa gamla och nya bilder på ‘Iron’ Mike. Även om gymmets primära syfte är att träna unga boxare, kommer det också att fungera som en hyllning till den mest våldsamma boxare som någonsin existerat.

Hur utformades Mike Tyson Boxing Club? Vem äger gymmet?

Med det växande intresset för sporten i Saudi, är konceptualiseringen av gymmet ett direkt bevis på det. Turki Alalshikh, chefen för Riyadh Season, initierade projektet som en del av Riyadh Season-festivalen. Den saudiska rådgivaren Turki Alalshikh har tidigare meddelat samarbetet med Joe Gallagher, en respektabel tränare, för att sköta den dagliga verksamheten. Ändå är “Iron” Mikes engagemang i gymmet den viktigaste faktorn som hjälper det att sticka ut.

Kommer Mike Tyson att träna nästa generations fighters på Mike Tyson Boxing Club?

Mikes engagemang i gymmet går utöver gymmets namn. Den tidigare tungviktsmästaren kommer aktivt att delta i att sköta gymmet. Det betyder i grunden att Mikes engagemang inte bara är ett marknadsföringsknep; snarare kommer han att vara djupt involverad i utvecklingen av ungdomarna som går med i det nyöppnade gymmet. När det gäller att förbise träningssidan av saker och annan daglig verksamhet kommer det att tas om hand av Joe Gallagher. Men det betyder inte att boxningsmöjligheterna i gymmet inte kan få ovärderliga råd från Mike när det är möjligt.

Världens första Mike Tyson boxningsklubb någonsin i Riyadh är mer än bara ett vanligt gym – det är ett bevis på sportens växande popularitet i landet. Ännu viktigare, det är en hyllning till Mikes bestående arv inom boxningssporten. Den brännande frågan är dock – vad tycker du om Mikes nya gym i Riyadh? Om de öppnade ett annat gym i USA, skulle du kunna tänka dig att vara medlem?

RELATED ARTICLES

Mest populär