Saturday, January 28, 2023
HemMartial artsVarför var den mest ikoniska kampsportskampen mellan Bruce Lee och Chuck Norris...

Varför var den mest ikoniska kampsportskampen mellan Bruce Lee och Chuck Norris olaglig?

Bruce Lee, kampsportsgeniet, utsågs till en av de 100 mest inflytelserika personerna på 1900-talet. Legenden är allmänt hyllad för sin otroligt snabba svarstid och slaghastighet. Lee spelade i flera filmer. Sammanflödet mellan Hollywood och MMA såg ett av Lees rekordbästa nummer i form av hans film från 1972, The Way of Dragon. En av de mest älskade scenerna är den episka uppgörelsen mellan Lee och Chuck Norris.

Pionjären inom blandad kampsport var inte bara huvudrollsinnehavaren i filmen utan hade också friheten att skriva och regissera filmen. För att ge publiken en hisnande teatralisk upplevelse var huvudskådespelaren fast besluten att spela in actionsekvensen på en speciell plats. Sekvensen, som beskrivs som olaglig, sköts i ett förbjudet område. Även om han stod inför flera utmaningar gick han förbi dem alla och realiserade sitt mål.

Kampen var bara delvis olaglig

Filmen var ursprungligen planerad att spelas in i USA Inspirerad av Spartacus ändrade Bruce Lees stora vision platsen för att spela in det fenomenala slaget i Colosseum, Rom. Utan tvekan var det en jättebra idé, men att filma inne i lokalerna var olagligt.

Ändrade restriktionerna Lees planer? Självklart inte. Som nämnts i boken Bruce Lee: A Life av Matthew Polly, mutades romerska tjänstemän för att skjuta scenen, men på ett villkor. Tjänstemännen lät dem smyga in med sina kameror och väskor så länge de låtsades som turister. Enligt det begränsade tillståndet fick de filma, om än i bara några timmar.

DYK DYPARE

Med tanke på tidsbegränsningen kunde de bara skjuta några få delar av actionsekvensen. Vidare spelades resterande in på uppsättningarna i studion. De fragmenterade delarna av filmen slogs sedan samman. Eftersom bara delar av scenen filmades på en förbjuden plats är det logiskt att acceptera att det inte var helt olagligt.

Bruce Lee skapade ett arv med kampen

Hittills står Little Phoenix-Ground Chuck-striden i filmen högt, som visualiserats av legenden. Besättningen gjorde en enorm insats för scenen, och visst gav det resultat! Det blev en av de bästa kampsportsmatcherna genom tiderna.

Den realistiska koreografin av striden väckte frågor om huruvida skådespelarna ägnade sig åt ett verkligt slagsmål. Utanför skärmen var de goda vänner och tränade också tillsammans. Har du sett scenen än? Om du är ett actionfan kanske du inte vill missa det.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär