Tuesday, February 27, 2024
HemSoccerVarför spelar FC Barcelona Club America i Dallas mellansäsong? Avslöjar Catalan...

Varför spelar FC Barcelona Club America i Dallas mellansäsong? Avslöjar Catalan Sides oväntade resa till USA

FC Barcelona är inställd på att ge sig ut på en oväntad resa till USA, närmare bestämt till Dallas, Texas. Den 21 december kommer den katalanska sidan möter det mexikanska laget Club America i en match som har höjt många ögonbryn. Det beror på att de har en La Liga-match mot Almeria bara några timmar innan matchen mot den mexikanska sidan.

Amerikas favoritvideo idag

Man kan undra varför Xavi och hans män skulle gå med på att delta i en match som kräver att de tillryggalägger en häpnadsväckande sträcka på 5175 miles (8329 km) på så kort tid. Så, vad är historien bakom detta ovanliga beslut?

Anledningen bakom FC Barcelonas resa till Dallas

Matchen mellan FC Barcelona och Club America tillkännagavs förra månaden, och den arrangeras av Soccer Media Solutions. Matchen är dock inte bara en vanlig vänskapsmatch; den har ett mycket djupare och ädelt syfte. Evenemanget arrangeras med det primära målet att samla in pengar till offren för orkanen Otis.

Spansk domstol bekräftar datum för rättegången mot Dani Alves i misshandelsmål

Detta är samma orkan som orsakade förödelse i Acapulco, Mexiko, i oktober i år. Orkanen tog hårt på regionen. Det resulterade i förlust av minst 50 liv och orsakade skador för miljarder dollar. Och det är för att samla in pengar för den här saken som FC Barcelona och Club America bestämde sig för att möta varandra för sjunde gången.

Genom att spela den här matchen i Cotton Bowl Stadium, som har en kapacitet på 90 000 åskådare, är målet att maximera potentialen för att samla in pengar. Trots den lovvärda saken är Barcelonas beslut att delta i denna match inte utan sina utmaningar. Laget har redan drabbats hårt med många skador och detta rygg mot rygg möte kan orsaka ytterligare skada.

De katalanska jättarna riskerar skador

FC Barcelona har redan hanterat flera skador. Detta inkluderar Marc Andre ter Stegen och Marcos Alonso som båda står utanför med ryggskador. Dessutom står deras mittfältsstjärnor Gavi och Pedri inför korsbandsslita respektive muskelproblem. Inigo Martinez är också borta på grund av en hälsenaskada.

Trots detta har Xavi bekräftat att hela laget kommer att resa till USA, förutom de skadade spelarna. Det går inte att förneka att att spela två matcher inom 24 timmar ökar risken för skador även för andra spelare. Det finns dock en viss lättnad att veta att efter matchen kommer spelarna att åka på jullovet innan nästa match den 4 januari.

Vad är dina tankar om detta? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär