Tuesday, February 27, 2024
HemUfcVarför kallas Stephen Thompson "Wonderboy"? Betyder bakom UFC-veteranens smeknamn

Varför kallas Stephen Thompson “Wonderboy”? Betyder bakom UFC-veteranens smeknamn

Stephen ‘Wonderboy’ Thompson har kämpat under UFC-fanan ganska länge nu. Hans kamp mot Shavkat Rakhmonov på UFC 296 kommer att markera hans 20:e kamp i karriären i UFC. Trots att han har kämpat i UFC i över 10 år nu, är UFC-veteranen fortfarande en av toppkillarna i uppflyttningens welterviktsdivision, och sitter på ranking nr. 6. Hans motståndare till UFC 296 är dock ingen lätt kund.

Amerikas favoritvideo idag

Shavkat ‘Nomad’ Rakhmonov är för närvarande en av de farligaste möjligheterna i welterviktsdivisionen. Rakhmonov har ett obesegrade rekord och har för närvarande nummer 5 i UFC:s welterviktsdivision. Han skryter också med en 100% slutfrekvens. ‘Wonderboy’ kommer säkert att behöva leva upp till sin kampnamn och göra något underbart för att vinna kampen. Thompsons smeknamn passar honom ordentligt men det får oss att undra vem som kallade smeknamnet för UFC Veteran.

Hur fick Stephen ‘Wonderboy’ Thompson sitt smeknamn?

Stephen Thompsons smeknamn, ‘Wonderboy’, är en av MMA:s mest kända slagsmålsbenämningar. Under en gammal intervju avslöjade Thompson hur han fick sitt smeknamn i UFC.

“Wonderboy” i intervjun sa: “Jag hade mitt första slagsmål när jag var 15 år gammal, och min pappa kastade mig till hundarna på den där för att jag var 15, jag var o-0 och jag slogs mot en kille som var typ 26 år gammal och han var typ 20-0. Jag antar att det var hans sätt att visa mig att jag var bättre än jag trodde att jag var. Vid den tiden gjorde jag min syster redo för alla hennes slagsmål och jag blev slagen av den här tjejen, min syster, varje dag, så jag trodde att jag sög.”

“Wonderboy,” fortsatte med att berätta hur kampen gick. Han tillade, “Men det slutade med att jag slog bromsen av killen och efter kampen frågade kommentatorn min motståndare hej man, vad tycker du om Stephen Thompson? Han sa att jag undrade varför jag klev in i ringen med den här pojken, och utroparen kallade mig Wonderboy, och det har hängt med mig sedan dess.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Stephen “Wonderboy” Thompson (@wonderboymma)

Stephen Thompson är onekligen en otrolig talang, lämplig för hans moniker som “Wonderboy” av MMA. Hans motståndare, Shavkat Rakhmanov, kan vara den svåraste kampen i hans karriär. Men vinnaren av kampen kan potentiellt få nästa chans till titeln beroende på hur huvudevenemanget på UFC 296 mellan Covington och Edwards går. Och på tal om huvudevenemanget i UFC 296, så har Thompson utsett sin vinnare för kampen.

“Wonderboy” utser vinnaren för huvudevenemanget i UFC 296

Till huvudevenemanget i UFC 296 har Thompson valt Leon Edwards som sin favorit att vinna kampen mot Colby Covington. “Wonderboy” verkar tro att Edwards skulle vara för mycket för Covington att ta itu med.

Han tror att Covington har en liknande kampstil som Kamaru Usman. Och när han ser att Edwards har räknat ut Usmans pussel, tror han att “Rocky” skulle kunna ta itu med Covington. Covington är mindre än både Usman och Edwards. Trots Covingtons galna konditionsträning verkar Stephen Thompson ha sina pengar på Edwards för denna matchup.

Att Kamaru Usman lämnar Colby Covington med en trasig och krossad käke kan bara betyda en sak för honom mot Leon Edwards, hävdar Stephen Thompson

Om Thompson gör ett upprörd mot Rakhmonov, ska han då få ett sista åk på welterviktsbandet? Eller behöver han vinna fler matcher för att säkra en titel? Låt oss veta vad du tycker i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär