Sunday, December 10, 2023
HemF1Varför har inte Las Vegas GP-biljetter sålt slut än? Har Sin...

Varför har inte Las Vegas GP-biljetter sålt slut än? Har Sin Citys hotellindustrikris översvämmat F1?

När Formel 1-rutnätet besökte Sin City förra året för att ge fansen en smak av vad som komma skulle. Efter att ha investerat nästan 700 miljoner dollar i Las Vegas Grand Prix, inklusive den permanenta paddockbyggnaden, förväntade sig alla inklusive förarna, arrangörerna, lokala företagare och Formel 1-ledningen själva att biljetterna skulle sälja slut på rekordtid.

Det ser dock ut som att Formel 1:s återkomst till Vegas lider av sina egna tillförlitlighetsproblem, där det ena hindret efter det andra lanseras på arrangörens sätt. Först var det lokalbefolkningen som protesterade mot Liberty Medias taktik för att stävja obetalda tittare från gångbroarna, sedan gick det vidare till de timslånga trafikstockningarna som ibland tredubblade de anställdas restid till sina arbetsplatser i Strip. Med Las Vegas Grand Prix som mål att vara sportens toppevenemang i USA ser det inte bra ut!

Vad händer med hotellindustrikrisen i Las Vegas?

Det har gått tre år sedan hela världen stod stilla efter att covid-19-pandemin tog över världen, och Las Vegas var inget undantag. Men världens underhållningshuvudstad befinner sig mitt i en hotande kris. Enligt Fox Business anser vissa arbetare att staden växer för snabbt för att gästfriheten ska kunna hänga med i efterfrågan.

Med nya företag som öppnar varje dag, kämpar lokala företag för att upprätthålla en fullt fungerande personal, och med evenemang som Las Vegas GP och det årliga nyårsfirandet som lockar hundratusentals, har arbetarna med rätta krävt lönehöjningar som samt stabilitet i sina kontrakt för att hjälpa hotellen att hålla igång och hålla kunderna nöjda.

Spänningarna har stigit ända sedan den 15 september när en kontraktsförlängning som skedde i juni för ungefär 35 000 hushållerskor, bartenders och andra tjänstemän – som arbetar på MGM Resorts International, Wynn Resorts och Caesars Entertainment – ​​gick ut och lämnade arbetarna utan möjlighet till förnyelse eller en höjning av lönerna.

LÄS MER: Kan Sergio Perez återerövra sin “King of the Streets”-krona vid Las Vegas Grand Prix?

New York Times rapporterade bara två veckor senare att Local Culinary Workers och Local Bartenders Union hade godkänt en strejk mot alla större orter längs remsan för att ta itu med de kommande sportevenemangen och det tryck som det skulle skapa på servicebranschen utan att avtal på plats. Även om oron för en lön att leva på är extremt viktig, kanske arbetarna inte behöver oroa sig för att betjäna för många kunder under Formel 1-helgen, eftersom biljettförsäljningen är en historia som arrangörerna är desperata att förändra!

Varför har inte biljetterna till Las Vegas Grand Prix sålts ut än?

När biljettpriserna för att bevittna det stora evenemanget avslöjades var det den största chocken för fans som planerade att se nätet lysa upp The Strip. Med läktarbiljetter till ett 3-dagarskort till över 2500 USD är det inte konstigt att biljettförsäljningen gick långsamt. Biljettpriserna är dock inte den enda faktorn!

Tyvärr för Las Vegas Grand Prix finns det större oro för fansen än bara prissättningen av biljetterna. Även om sporten hade fått draghjälp ända sedan Drive to Survive sändes 2019, har dess Mojo tagit slut för många fans, och Max Verstappens dominans hjälper inte heller. Med titeln redan avslutad finns det inte mycket i termer av oförutsägbarhet på kretsen.

Påtryckningar från de boende hjälper inte heller Formel 1:s fall, eftersom de har fått kritik från olika instanser om de trafikstockningar och störningar i det dagliga livet som uppförandet av evenemanget orsakar. För att förstå hur orimliga priserna är även efter prissänkningarna kan vi ta en titt på biljettpriserna vid lanseringen och jämföra dem med nuvarande återförsäljningspriser, som avslöjar en sorglig verklighet.

Läs mer: Las Vegas Grand Prix-bana: Karta, layout och vad lag kan förvänta sig från Freezing Sin City Strip

Enligt oversteer48 finns det över 10 001 biljetter som fortfarande är osålda över East Harman och Vegas Sphere-läktarna! När ett fan kan spendera bara $670 för att bevittna Belgiens GP från Gold 3-läktaren på Spa Francorchamps, varför skulle de välja att åka till Vegas GP, där bara ett lördagspass kostar mer än det dubbla, till $1500, för att inte tala om trafikstockningar, gästfrihetsstrejker och fluktuerande priser!

Anledningen till att F1 sänker biljettpriserna för Las Vegas GP och hotell sänker sina priser

Las Vegas GP förväntas inbringa nära 500 miljoner dollar för Liberty Media och över 1,3 miljarder dollar för Sin City-ekonomin. Men på grund av den låga efterfrågan som genereras av de rekordstora läktarpriserna och Verstappens totala dominans finns det många biljetter som har blivit osålda. Tyvärr för de återförsäljare som köpte biljetter i hopp om att vända dem för att göra en vinst, finner de sig själva kämpa för att bli av med biljetter till priser som är mycket lägre än utropspriset!

Medan mäklare och hustlers möts av prisgränser som hindrar dem från att sälja det till ett belopp som är lägre än vad som fastställts av F1, har de tillgripit tredjepartsappar till ett pris som är betydligt lägre än arrangörerna. Enligt oversteer48 har biljetter för loppet endast på lördagar sänkts med cirka 45 % i genomsnitt!

Men det är inte bara biljettpriserna som har sänkts och fått fansen att ryka. Massor av entusiaster som hade bokat hotell tidigt ångrar sitt val eftersom priserna har sänkts för att få in annan demografi. Las Vegas Convention President, Steve Hill uppskattade att “ungefär hälften av hotellrummen i Las Vegas” skulle vara fyllda med folk som kommer för att titta på loppet. Men med de andra 50% som förväntas ockupera Las Vegas-turister som är där för Sin City själv, sänkte inte priserna det.

Oversteer48 rapporterade att de billigaste rummen på hotell på remsan som Paris och Venetian minskade med cirka 500 USD per natt. En av de största dropparna kommer från Delano, en bit från kretsen, som hade ett lägre pris än det som var

Det ser ut som att Formel 1:s återkomst till Las Vegas efter 40 år är en lika blåsig affär som alltid. Med biljett- och hotellpriser som får fansen att kämpa för att få det bästa priset, kommer bara tiden att utvisa om det är värt det, när ljuset slocknar.

Inlägget Varför har inte Las Vegas GP-biljetter sålt slut än? Har Sin Citys hotellindustrikris översvämmat F1? dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär