Wednesday, February 28, 2024
HemGolfVarför blev Angel Cabrera dömd och avstängd från PGA-touren i två år?

Varför blev Angel Cabrera dömd och avstängd från PGA-touren i två år?

När Ängel Cabrera slutade tvåa i 2013 Masters, fanns det ingen anledning att tro att argentinaren skulle tillbringa de sista dagarna av det decenniet i juridiska strider och så småningom hamna i fängelse. Cabrera borstade axlarna med sådana som Tiger Woods, Adam Scottoch Phil Mickelson. Med två majors under bältet ansågs han allmänt vara den bästa golfspelaren som Argentina någonsin har producerat.

Amerikas favoritvideo idag

Fallet från nåden var snabbt och chockerande. 2007 års US Open-mästare anklagades för våld i hemmet och dömdes så småningom, vilket resulterade i att han stängdes av från PGA-touren. Efter att ha avtjänat mer än 30 månader i fängelse är Cabrera nu tillbaka på Touren igen. Överraskande nog har besök i två av de farligaste fängelserna i Latinamerika, fyllda med hårda brottslingar, förändrat Cabrera till en bättre person.

Det smutsiga arvet från Angel Cabrera

Angel Cabreras juridiska problem går tillbaka till 2016. Den tidigare mästarmästaren anklagades för våld i hemmet mot sin ex-fru Silva Rivadero. Rivadero anklagade golfaren för att ha överfallit henne fysiskt och använda verbala hot för att kuva henne.

Samtidigt som han åtalades i fallet kom två av hans tidigare partners också ut med liknande anklagelser. Micaela Escudero väckte åtal för våld i hemmet mot den argentinska golfaren. Dessutom anklagade Cecilia Torres Mana, Cabreras partner mellan 2016 och 2018, honom för att fysiskt och verbalt misshandla henne.

Cabrera var under varsel att inte lämna landet. Men 54-åringen flög till Ohio för Senior Players Championship, vilket utlöste en arresteringsorder från Interpol mot honom. Därför, när Cabrera anlände till Brasilien, grep polisen honom och höll honom i fyra och en halv månad i Plácido de Sá Carvalho, ett fängelse känt för fångarupplopp. Så småningom utlämnades 2009 Masters Champion till sitt hemland och fängslades i Bouwer Prison 2021.

Efter att ha slutfört sina två på varandra följande meningar släpptes den trefaldige PGA Tour-vinnaren tidigare i år, i augusti. Därefter förberedde sig Cabrera hårt för att komma tillbaka till golfvärlden igen, men det var inte klart om Touren skulle återinföra hans kort! Nu finns det äntligen lite klarhet i saken.

Kan Cabrera delta i PGA Tour-evenemangen?

Efter frisläppandet var det ganska oklart om 2007 års US Open-mästare skulle tillåtas att tävla på Touren längre på grund av hans turbulenta förflutna. Men Golf Digests senaste rapport förde in några goda nyheter för argentinaren.

EX-Convict Angel Cabrera Tillbaka på PGA Tour? Senaste rapporterna Tips till en positiv uppdatering

Enligt uttalandet meddelade Andy Levinson, senior vice president för PGA-touren, Cabrera i ett brev att touren har accepterat honom tillbaka i gruppen. I brevet stod det också att om han underlåtit att följa någon av de juridiska riktlinjerna kring hans fall i sitt land, skulle han återigen bli föremål för avstängning.

Cabreras sista framträdande på Touren kom vid 2020 Pure Insurance Championship, från vilket han drog sig ur halvvägs. Men för bara några dagar sedan tävlade den argentinske golfaren på PGA i Argentina Tours Abierto Del Litoral (Coast Open), där han hamnade på en 10:e plats. Det verkar som att han nu kommer att försöka återvända till PGA Tour nästa säsong och fortsätta precis där han slutade!

RELATED ARTICLES

Mest populär