Wednesday, February 28, 2024
HemTennisVarför bestämde sig Billie Jean King för att gifta sig privat? ...

Varför bestämde sig Billie Jean King för att gifta sig privat? Allt du behöver veta om hennes bröllop med Ilana Kloss

Världen känner Billie Jean King för den värdefulla inverkan hon har haft på damtennisscenariot. Men bara ett fåtal är bekanta med detaljerna i legendens personliga liv. Vad är historien bakom hennes bröllop? Hennes partner? Kings liv har varit fullt av upp- och nedgångar, vare sig det är professionellt eller privat.

Berättelsen om Kings knut på Ilana Kloss har många ohörda fakta. Oavsett om det är berättelsen om hur de träffades eller varför de bestämde sig för att gifta sig i hemlighet i en rättssal, det här kapitlet i Kings liv är inget mindre än en tidlös roman.

Varför bestämde sig Billie Jean King för att hålla sitt bröllop med Ilana Kloss lågmält?

Tennislegendaren Billie Jean King och hennes partner Ilana Kloss knöt säcken i hemlighet den 18 oktober 2018. Tvärtemot vad fansen förväntade sig, bevittnades den intima ceremonin som hölls i New Yorks tidigare borgmästare David Dinkins lägenhet på Manhattan, av Dinkins själv, medan han endast åtföljdes av sin fru Joyce Dinkins och en medhjälpare.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Billie Jean King (@billiejeanking)

Paret valde att hålla sitt bröllop hemligt, ett beslut som var Kings uppmaning. Den privata affären var en hyllning till aktivisterna som kämpade för jämställdhet mellan äktenskapet. King förklarade för PEOPLE, “Så mycket av vårt liv har varit offentligt, att hålla detta privat var något speciellt vi kunde hålla fast vid, bara för oss. Vi behövde inte världen veta. Det handlade bara om Billie och mig och hur vi kände.”

Det unika firandet såg en avvikelse från traditionella bröllopssed. Hon sa: “Ingen kastade ris eller krossade bröllopstårta i den andres ansikte.” När hon beskrev deras klädsel, noterade hon: “En av brudarna bar jeans och en härlig röd halsduk, och den andra hade på sig en svart skjorta, en bekväm uppvärmningsdräkt och pärlor – ha! — en personlig touch av glamour som Ilana fortfarande retar mig med.

Beslutet att hålla deras civilstånd hemligt tills Kings memoarer släpptes kom som en överraskning, även för deras närmaste vänner.

Ett äktenskap som kändes bortom papper

När Billie Jean King skilde sig från Larry King 1987 hade hon börjat dejta Ilana Kloss. Medan de två delade ett värdefullt förhållande, markerade King också hennes känslor genom att nämna: “Jag kände mig väldigt gift med Ilana, oavsett om jag hade ett papper eller inte.” Tennislegenden lyfte också fram det faktum att hon hade förtroendeproblem under fasen.

Medan äktenskapet med Ilana fungerade fantastiskt för Billie Jean King, tillade hon, “Men jag hade haft ett stort problem med att lita på och det betydde mycket att visa mitt förtroende för Ilana.” Genom att komprimera de stora styckena i en rad för att uttrycka sin kärlek till Kloss, skrev King till sin fru i sin memoarbok, “Om flera år vill jag aldrig att någon ska ifrågasätta hur mycket jag var engagerad för dig.” Eftersom allt om Bille Jean King är en ledstjärna för inspiration är hennes kärlekshistoria med Kloss inget annorlunda.

Inlägget Varför bestämde sig Billie Jean King för att gifta sig privat? Allt du behöver veta om hennes bröllop med Ilana Kloss dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär