Tuesday, February 27, 2024
HemMLBVarför både Cody Bellinger och Chicago Cubs behöver en återförening utanför säsongen

Varför både Cody Bellinger och Chicago Cubs behöver en återförening utanför säsongen

Cody Bellinger är en av de bästa fria agenterna som finns kvar på marknaden, och möjligen den bästa positionsspelaren. Den tidigare NL MVP:en hade en massiv säsong med Chicago Cubs efter 3 kampfyllda säsonger för att avsluta sin Los Angeles Dodgers-period. Nu ska Bellinger skörda frukterna av sin enastående säsong i free agency. Men saker och ting är inte lätta.

Amerikas favoritvideo idag

Samtalen har saktat ner, eftersom teamen utvärderar sina alternativ innan de gör ett stort åtagande. Dessutom kommer 2023 års NL Comeback Player of the Year att få ett massivt kontrakt. En sak verkar vara nästan säker, en återförening med Cubs är något som båda parter behöver för att göra verklighet.

Cody Bellinger och ungarna behöver varandra

Cody Bellinger återupplivade sin karriär med Cubs genom en fantastisk säsong 2023 och ser ut att komma tillbaka på rätt spår. Detta gör en återgång till norra sidan till ett utmärkt alternativ. Dessutom behöver Chicago honom också, med tanke på hur mycket han erbjuder som slagman och hans mångsidighet på planen. Bellinger är också en bevisad vinnare och tog en World Series-titel med Dodgers 2020. Detta kommer också att visa sig viktigt för laget framöver.

Viktigast av allt är att ungarna börjar ett nytt är under nyutnämnd manager Craig Counsell, och de behöver så mycket stjärnkraft som de kan få. Laget missade Juan Soto och Shohei Ohtani. Nu kan Bellinger vara den enda toppstjärnan kvar som matchar deras behov. Dessutom skulle han fortsätta att passa bra tillsammans med Seiya Suzuki och Dansby Swanson.

Det ska bli intressant att se hur samtalen fortskrider under lågsäsongen. Men Cody Bellinger och ungarna borde försöka nå en överenskommelse. Den 28-åriga stjärnan verkar ha älskat sin tid på North Side, och en återkomst skulle vara bra för båda. Det verkar bara finnas ett problem.

Bellingers prislapp verkar vara problemet

För tillfället utgör Cody Bellingers prislapp en stor vägspärr. Han och superagenten Scott Boras verkar driva på för en affär nära 300 miljoner dollar. Men team tycks haka på det här priset och lutar mer mot 200 miljoner dollar eller mindre. Men Boras verkar driva på för att ett Cubs-avtal ska hända, även om ingenting är bekräftat. Bara tiden kommer att utvisa hur dessa förhandlingar går mitt i en avgörande lågsäsong.

Cody Bellinger och Chicago Cubs behöver varandra. Nu är det bara att vänta tills pris och löptid på kontraktet faller på plats. Tror du att Bellinger kommer att återvända till North Side under lågsäsong? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär