Wednesday, December 6, 2023
HemNASCARVarför är NASCAR-fans döda mot elektriska racing?

Varför är NASCAR-fans döda mot elektriska racing?

Elbilen kontra fossilbränsledriven bil är ett argument som har rasat länge. Detta har aldrig varit mer framträdande än det är nu på racingarenan. Det började förmodligen när Formel E-serien började, ända tillbaka 2014. Det fanns en hel del bävan från fansen, men serien har gått starkt sedan dess. Utöver det dyker fler och fler helelektriska serier upp, så det dröjde inte länge innan NASCAR började slå in i konversationen.

Det är dock värt att notera att NASCAR-gemenskapen har fasta traditionella åsikter om racing. Som ett resultat av detta skulle idén om en elektrisk NASCAR-bil vara en anathema för dem. Men allt eftersom tiden och tekniken fortskred var det oundvikligt att det skulle viskas om elektrifiering. Redan 2022 fanns det förslag på en demonstration vid LA Coliseum, men det blev aldrig av.

Det finns en ny debatt om elektrifiering i NASCAR

Nyligen fanns det en läckt bild som ska föreställa hur en elektrisk NASCAR-bil möjligen skulle se ut. Tydligen orsakade det lite uppståndelse i NASCAR-samhället, och det var enormt. En del av kritiken mot de läckta bilderna sträckte sig från klagomål på begreppet elbilar till mer absurda sådana. Några påpekade färgen på bilen, som de tyckte fick den att se hemsk ut, men den klämdes snabbt.

Vissa noterade till och med en massiv bakvinge på baksidan av bilen. Ett ganska stort antal fans var inte så förtjusta i den gigantiska vingen, men det kommer sannolikt att finnas en chans att vingen kommer av senare. Motviljan är berättigad eftersom spoilern kommer att lägga onödig vikt till de redan tunga NASCAR Cup-bilarna. Vissa frågor har också väckts om bilarnas livslängd under ett enskilt lopp.

“Kill It” – Läckt bild av NASCARs ryktade EV Crossover delar Racing Fandom

Enligt Road and Track kommer EV-konceptet att vara i linje med den ursprungliga Next Gen-testbilen. De förväntas se ut som överdrivna, ultraaggressiva upplevelser av sina motsvarigheter i produktionen av bilar på Chevrolet, Ford och Toyota. Så elbilarna kommer att likna crossover-bilar som för närvarande finns på marknaden.

Detta kommer att vara den riktning som tillverkarna kommer att gå i framtiden

I slutet av dagen ser tillverkarna NASCAR som ett marknadsföringsfordon för OEM-tillverkare. Elbilarna i fråga är Ford Mustang Mach-E, 2024 Chevrolet Blazer SS och Toyota BZ4X. Det händer att fler konsumenter köper crossovers och stadsjeepar, så NASCAR kan behöva anpassa sig för att spegla konsumentmarknaden. Enligt rapporter kommer elbilarna att ha en specifik drivlina och ett chassi, vilket borde vara goda nyheter för fans av OEM-tillverkare. Detta beror på att idén kan erbjuda en billigare möjlighet för en OEM att försöka komma in på NASCAR-arenan.

Dessutom finns det potential för användning av alternativa bränslen och hållbara metoder. Vem vet, kanske NASCAR kan bryta mark genom att utforska idén om vätgasdrivna bilar eller syntetiska bränslen. Tyvärr tror de ihärdiga fansen fortfarande att dessa bilar inte är i NASCARs anda. Men oavsett om de gillar det eller inte, verkar det som att bilracingserien går vidare med sin plan.

Enligt en Kickin The Tyres-rapport testade NASCAR bilen på Charlotte Motor Speedway drag strip. Det fanns tydligen mycket att le åt, så man antog att testet gav positiva resultat. Trots allt detta fortsätter sanktionsorganet att utforska sätt att implementera ny teknik. Den teknologiska kapplöpningen tar trots allt aldrig slut, och fler och fler nya teknologier upptäcks och introduceras på konsumentmarknaden. Det är därför NASCAR behöver testa alla framsteg för bilarnas väggående motsvarigheter.

Vad har NASCAR högre chefer att säga om saken?

NASCARs operativa chef Steve O’Donnell höll nyligen en presskonferens på Phoenix Raceway, inför finalen. Han avslöjade att bilracingserien arbetar med nuvarande och blivande tillverkare angående en division för alternativa bränslen. Han sa, “Ja, mycket arbete har pågått på FoU-avdelningen kring EV. Vi har en bil. Vi har en alternativ kaross med den bilen. Jag skulle inte leta efter oss specifikt för att tävla med den. Jag tror att du kan se den visas upp vid vissa evenemang nästa år. Men det finns andra former som vi vill titta på.”

Man tror att fler tester av elbilen förväntas, och nästa kommer att vara på Martinsville Speedway under vintern. Det är dock också intressant att notera ett rykte om att O’Donnell förväntas resa till Japan. Tydligen finns det en idé att utforska en väteracingplattform vid sidan av dess tidigare diskuterade elektrifieringsprojekt. För nu kommer dock NASCAR att fokusera på den kommande säsongen 2024. Det kommer att vara en chans för nykrönade mästaren Ryan Blaney att försvara sin första Cup Series-titel. Samtidigt blir det också en chans för andra förare att slåss mot honom om mästerskapet.

Dessutom gick det rykten om att NASCAR skulle lansera en elektrisk serie för säsongen 2023. Det är dock snart slutet på året nu, och det finns inga tecken på elserien. O’Donnell fortsatte, “Vi vill typ testa varje form. Jag är verkligen exalterad över vad våra team har satt ihop kring en elbil. Återigen, ville visa upp det för fansen och utforska andra tekniker också.”

Förra året, när Next Gen-bilen gjorde sin debut, var den ursprungliga planen att följa upp den med ett hybridkraftverk. Tyvärr satte den oväntade uppkomsten av covid-19-pandemin igång. Det hjälpte inte att den tekniska rasen inte alls väntade på dem. Oavsett helvete eller högt vatten fortsatte utvecklingen på alternativa bränslen. På den ljusa sidan, om NASCAR undersöker det elektriska alternativet och fler tillverkare visar intresse, kommer det att öka marknadsföringsmöjligheterna.

RELATED ARTICLES

Mest populär