Sunday, December 10, 2023
HemNBA"Var min bästa vän": Scottie Pippen, som förlorade en 33-årig son, berättar...

“Var min bästa vän”: Scottie Pippen, som förlorade en 33-årig son, berättar smärtsamt om prövningen i sin bok

Scottie Pippen och hans legendariska karriär med Chicago Bulls är ett bevis på hårt arbete i vilken sport som helst. Men Pippens tragiska liv håller på något sätt fortfarande ett grepp om hans framgångar. Den legendariske Bulls-spelaren hade en tuff barndom. Men som pappa drabbades han av den största tragedi man någonsin kunde föreställa sig. Han förlorade sin son vid 33 års ålder och berättade allt om det i sin bok “Obevakad”.

Scottie Pippen förlorade sin son Antron Pippen redan 2021, och i sin bok uttryckte han sig ärligt. Hans smärta kunde tydligt kännas av hans ord i boken.

Scottie Pippen vid sin förstfödde sons bortgång

The Bulls nr. 33 är pappan till sex barn och han har mycket stolthet över var och en av dem. Den legendariska NBA-spelaren var en gång en av de mest hyllade personerna i staden Chicago. Men i sitt personliga liv fick Scottie Pippen möta många svårigheter, även efter att hans spelarkarriär var över.

I april 2021 informerade Bulls-legenden tragiskt världen om bortgången av hans son Antron Pippen genom ett rörande Instagram-inlägg. Det såg ut som att det var svårt för Pippen att uttala ord för sin son. Därför öppnade han upp om honom i sin bok, Unguarded.

“Jag tänker på Antron varje dag. Han gick bort för några månader sedan av komplikationer relaterade till astma. Han var bara trettiotre”, konstaterade den sexfaldiga NBA-mästaren. Pippen tillade vidare “Antron var en av mina bästa vänner. Det mod han visade när han hanterade sina hälsoproblem påminde mig mycket om min bror Ronnie. Han såg sig aldrig som ett offer. Jag kommer för alltid att undra vilka fantastiska saker han skulle ha åstadkommit.”

Antron Jerrod Pippen

29 december 1987 – 18 april 2021

Trofast, ödmjuk och tålig

Älskad av alla som kände honom

Hans liv och arv kommer att bestå

RIP 🙏🏾 pic.twitter.com/q1UvXCr3Cv

— Scottie Pippen (@ScottiePippen) 24 april 2021

Hall-of-Famer nämnde i sitt Instagram-inlägg att han var ganska säker på att hans son skulle ha klarat sig i NBA, om inte för sin astma. Pippen nämnde i sin bok att han försöker gå vidare genom att vara den bästa pappan till sina fem andra barn.

Bland hans andra söner är Scottie Pippen Jr faktiskt en spirande NBA-prospekt. 22-åringen har haft en fantastisk collegekarriär men förblev odraftad i 2022 års NBA-draft.

Det slutade med att Los Angeles Lakers tecknade spelaren i ett tvåvägskontrakt samtidigt som han delade upp sin tid med sitt G-league-affiliat, South Bay Lakers. Pippen Jr. har fått möjligheter med LA Lakers att spela under försäsongen 2022-23.

RELATED ARTICLES

Mest populär