Tuesday, February 27, 2024
HemUfcVar kommer Leon Edwards ifrån på Jamaica? Är Leon Edwards jamaicansk...

Var kommer Leon Edwards ifrån på Jamaica? Är Leon Edwards jamaicansk eller engelsk?

Att slåss har varit en del av Leon Edwardslivet sedan han var liten. “Rocky” tillbringade sina första år uppe i Kingston, huvudstaden på den pittoreska karibiska ön Jamaica, innan han flyttade till England. Som ett litet barn var han omgiven av fattigdom, våld och kriminalitet.

Amerikas favoritvideo idag

32-åringen skulle fortsätta med att övervinna allt detta för att äntligen bli UFC:s welterviktsmästare genom att besegra Kamaru Usman, en av de mest dominerande och läskiga fighters i UFCs historia. Men en vanlig fråga som fans har om “Rocky” är om han är brittisk eller jamaican.

Är Leon Edwards jamaicansk eller engelsk?

Leon Edwards har brittiskt medborgarskap. Han växte upp i fattigdom i ett ettrumshus i hemlandet Kingston, Jamaica. “Rocky” sa till ESPN i en intervju att det här huset var en trähytt med zinktak. När han var nio år gammal flyttade han med sin familj till staden Birmingham i West Midlands-regionen i England.

Men istället för att förbättra deras liv efter att ha flyttat till England, gav det honom faktiskt den största förlusten i karriären. Edwards pappa sköts och dödades på en nattklubb i Birmingham när han var 13 år gammal. Ganska snart gick tonåringen Edwards in på en ganska mörk väg och blev inblandad i ett liv av brott genom att handla med droger, gatuslagsmål och knivinnehav.

Men hans mamma var avgörande för att få honom att vända sitt liv och fick honom att skriva in sig på ett MMA-gym vid 16 års ålder. ‘Rocky’ tog till sporten som fisken i vattnet och gjorde sin professionella MMA-debut två år senare, år 2010.

Han fortsatte med att bli en av de bästa fighters i världen och vill befästa sitt arv nu. Kingston-infödingen har sagt att han vill bli den sjätte samtidiga tvådivisionsmästaren i UFC efter hans UFC 296-drabbning mot Colby ‘Chaos’ Covington.

Edwards vill slåss om mellanviktstiteln efter Covington

Edwards kommer att försvara sin welterviktstitel för andra gången mot Colby Covington på UFC 296 nästa månad. Men ‘Rocky’ verkar ointresserad av att försvara sin titel efter detta. Han har pratat om att han vill slåss mot vinnaren av UFC 297 mellanviktstitelmatchen mellan mästare Sean Strickland och Dricus Du Plessis för en chans att bli dubbelmästare.

“Jag känner att det skulle vara perfekt. Jag går ut och blir dubbelmästare, den första någonsin från Storbritannien att göra det. Det är definitivt ett av mina mål”, sa welterviktsmästaren i en intervju med Sky Sports. Tycker du att Leon Edwards borde slåss om mellanviktstiteln efter UFC 296? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär