Wednesday, December 6, 2023
HemNFLVar det verkligen Tom Brady? Bill Belichick och andra verkar kämpa...

Var det verkligen Tom Brady? Bill Belichick och andra verkar kämpa utan TB12

När Tom Brady och Bill Belichick skildes åt efter 20 år ville var och en bevisa att han kunde lyckas utan den andra. En av dem gjorde det, medan den andra inte kunde. Deras skilsmässa var ren. Inga fula slagsmål, inget ont blod eller bittra känslor. Men en person verkade trivas, den andra sjönk tvärtom djupare och djupare med sin familj och arv.

Brady och Belichick-duon är en avgörande period i fotbollshistorien, än mindre historien om New England Patriots. Tillräckligt avgörande för att det ska motivera sin egen Wikipedia-sida. Men den 46-årige Tom Brady har gått vidare från Pats och fotbollen, medan den 71-årige huvudtränaren dröjer kvar. Han är fortfarande lojal mot samma familj som han har varit med i två decennier. Så berodde Pats framgångar helt och hållet på Brady, eller hade Belichick en roll att spela i det också?

Patrioterna är en dynasti på tillbakagång utan Tom Brady

Två decennier. Så länge dominerade huvudtränar-quarterback-duon NFL. De skapade en legend av ett mediokert lag. 17 divisioner och sex Super Bowl-vinster – det mesta för något NFL-lag, tillsammans med Pittsburgh Steelers – är deras rekord. Men sedan kom en hjärtskärande skilsmässa, och Brady gick med i Tampa Bay Buccanneers. Han vann en Super Bowl med dem, medan Belichick ännu inte har vunnit en utan Brady.

Med Tom Brady har han ett rekord på 0,769, medan det utan honom är 0,463. Det borde avgöra debatten, eller hur? Det är uppenbart att 71-åringen inte var den avgörande faktorn i Pats’ dominans av NFL. Men Brady ber om att säga annorlunda. När han talade på sin Let’s Go-podcast sa han: “Det handlar inte om mig, det handlar om oss.” Och när du förlorar, som ledare, när du förlorar tar du på dig skulden och du ger äran när du vinner. Men i slutändan är det en lagsport.” Men siffror berättar en annan historia.

Utan Brady, siffror visar Belichick som en medioker tränare

Belichicks 330 vinster är de näst flest i NFLs historia av en huvudtränare. Han överträffas av Don Shula, som har 347 vinster i sitt rekord. Kanske väntar han bara på 18 vinster till så att han kan slå Shulas rekord. Men med hur Pats presterar den här säsongen, ser det ut som att det kommer att ta lång tid innan det händer. @joehasdiabetes tog till X för att dela några siffror som visar hur vissa huvudtränare har klarat sig utan Brady.

Bill Belichick har den lägsta på listan med en poäng på 0,460. Jack Del Rio är överst på listan med en poäng på 0,497. Han har tränat Jacksonville Jaguars och Oakland Raiders (nu känd som Las Vegas Raiders). Om Bill fortsätter att stanna hos Pats, och med någon som Mac Jones vid rodret, kommer antalet att minska ytterligare.

“Du gråter i hörnet”: Bill Belichick blev känslomässig över temperamentsfull Bob Knight innan hans sorgliga bortgång vid 83 års ålder

Hans framtid är osäker i Pats, men det har förekommit rykten om att han kan flytta till Washington Commanders. Bara tiden kommer att utvisa om han kommer att lämna det sjunkande skeppet och försöka slå Don Shulas rekord med ett annat lag som har större chans att hjälpa honom att uppnå sitt mål.

RELATED ARTICLES

Mest populär