Sunday, December 10, 2023
HemGolf"Var alltid nr 1:" En känslomässig Lexi Thompson når ännu en karriärmilstolpe...

“Var alltid nr 1:” En känslomässig Lexi Thompson når ännu en karriärmilstolpe och lämnar fansen i en frenesi

Lexi Thompson har en bra kväll. Bara månader efter att ha etsat sitt namn på historien, gnuggar den 11-faldiga LPGA Tour-vinnaren nu axlar med sådana som Nancy Lopez, Judy Rankin och Juli Inkster. Trots att han inte spelade på CME Group Tour Championship, gick Thompson på den gröna mattan på Ritz-Carlton Golf Resort tack vare att han vann Founders Award.

Utvald av sina kamrater för att visa upp andan och idealen hos LGPA:s grundare, gick 28-åringen tårögd upp till podiet och gick ner, alla leenden kramade Nancy Lopez. För hennes fans var det en fest för deras ögon. Floridan har inte haft sin bästa säsong. Men det spelade ingen roll som världsnr. 28 fortsatte med att ha kanske en av de mest minnesvärda kvällarna i hennes liv.

Lexi Thompson har större livsmål än de flesta

“Jag försöker att inte gråta. Jag grät redan lite där borta”, om du hade några tvivel om prisets betydelse, kommer Lexi Thompsons ord att vila det. Det mest briljanta med hedern är att den inte väljs ut av några styrelsemedlemmar. Snarare är det proffsen på LPGA Tour som röstar på en av sina kamrater. I år var det Lexi Thompson.

När hon reflekterade över sin resa under 14 år med vänner, sa den engångsvinnare av Major, “Jag har omhuldat varenda vänskap jag har fått.” Vi vet inte vem som röstade på Kraft Nabisco-mästaren 2014, men Jessica Korda har utan tvekan gett tummen upp.

Thompson fortsatte med att prata om sina planer och hur Hall of Famer Nancy Lopez har inspirerat hennes resa. Med hänvisning till Lopez, sade Thompson, “har vunnit alla möjliga turneringar.” Men den 48-faldiga LPGA Tour-vinnaren hyllades mer för sitt bidrag till golfspelet efter hennes pensionering. Thompson, som alltid försöker inspirera och lyfta, finner en resonans där. Mer än resultatet efter karriären vill hon “lämna spelet på ett bättre ställe.”

När LPGA la upp klippet på sitt officiella X (tidigare Twitter) handtag, översvämmade golffans tråden med gratulationer och beröm. Vi har plockat ut några av de bästa för dig.

För Thompsons fans är hon fortfarande bäst

Lexi Thompson har nått topplatsen på Rolex World Ranking 12 gånger under sin 11-åriga karriär. Även om en aktuell formnedgång har förskjutit henne till nr.28, för hennes fans kommer hon “alltid att vara nr.1.”

Thompson har dock inte varit på sin A-match den här säsongen. Hon har bara gjort tre topp-tio-placeringar i år och missat nedskärningar i alla utom en major. Naturligtvis hoppas fansen att se henne tillbaka på toppen nästa säsong.

“More to Life Than Wins”: Trots att hon lidit hjärtesorg på Annika, blir Lexi Thompson brutalt uppriktig om hennes LPGA-återuppkomst

Men det har inte hindrat golffans från att njuta av hennes blomstrande körningar och graciösa svingar. Ett fan var en av oss när de sa detta.

Lexi Thompson har kommit väldigt långt från att ha blivit proffs som ungdomar i 17-årsåldern till att vinna elva titlar på lika många år. Vissa fans minns fortfarande hennes unga dagar.

Thompsons PGAT-debut var ett hett ämne för diskussion under en stor del av förra månaden. Även om hon misslyckades med att klara cut, kom hon extremt nära, vilket inspirerade de unga kvinnliga golfarna, som detta fan påpekade.

Iförd en svart paljettklänning vände Thompson många huvuden på galan. Det fångade säkert ögonen på ett fåtal, som Thompson alltid gör, men ett fan tog sig tid att påpeka det.

Golfgemenskapen firade Lexi Thompsons kärlek till golf och hennes ansträngningar för att lyfta spelet. Tror du att Lexi Thompson var rätt mottagare för priset? Låt oss veta dina tankar nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär