Sunday, December 10, 2023
HemSoccer"Vann Ballon d'or för 50:e gången" - den brasilianska stjärnan tar ett...

“Vann Ballon d’or för 50:e gången” – den brasilianska stjärnan tar ett svep mot Lionel Messi trots att han hyllar honom som världens “bästa spelare”

Lionel Messi gjorde ett imponerande intryck den här säsongen i både inhemska och internationella matcher. Argentinaren har bevisat sina mål att göra mål som hjälpte honom att nå karriärens 8:e Ballon d’Or. På det här sättet understryker en brasiliansk stjärna de olika nyanserna av La Pulgas spel som fick honom att nå en sådan höjdpunkt i skymningen av hans karriär.

Messi skapade rubriker efter att han skrivit på för Inter Miami den här säsongen. Han gjorde 11 mål på bara 13 matcher och spelade en avgörande roll för att säkra deras första Leagues Cup. Han gjorde också en enorm inverkan på Argentina i deras VM-triumf 2022. Mitt i sådana prestationer kommenterar Fluminense-mittfältaren den anmärkningsvärda förändringen i argentinarens spelsätt.

Vad sa den brasilianske mittfältaren om Lionel Messi?

Felipe Melo anser att Lionel Messi saknar den snabbhet i sitt spelande som han hade under sin tid med Barcelona. Barca-stjärnan var välkänd för att gå förbi försvararna och hitta baksidan av nätet vid ett flertal tillfällen. Den brasilianske veteranen betonade dock att Messi har tagit ett skifte i spelen med mer medvetenhet om den anfallande tredjedelen av planen. PSG-stjärnan har en varierad taktisk skicklighet i de matcher som ledde till att han vann Ballon d’Or den här säsongen.

Melo kastade också ljus över La Pulgas mentalitetsförändring mot spelen har faktiskt gynnat honom i det senare skedet av hans karriär. Detta hjälpte honom att hitta sina fötter i matcherna tillsammans med att säkra Guldbollen efter två säsonger.

Den 40-åriga stjärnan sa: “Messi har inte längre den fart han hade för några år sedan, men hans syn på fältet har blivit bredare. Han är fortfarande den bästa spelaren i världen och det är galet och fantastiskt. Om han inte har fart så har han många saker bättre än vad han var för år sedan, och det var därför han vann Ballon d’Or för 50:e gången. Jag vet inte exakt hur många.”

Samtidigt rustar Argentina upp för att möta Brasilien i CONMEBOL-kvalet. Låt oss titta på Lionel Messis prestation i den senaste matchen i kvalkampanjen innan matchen börjar på Maracanã.

“Vi kommer att sakna Messi efter 2 år” – Neymars lagkamrat säger att Lionel Messis pensionering kommer att ge ett nytt låg

RELATED ARTICLES

Mest populär