På senare tid har Mercedes-föraren Lewis Hamilton inte bara varit i rampljuset för sina prestationer på banan utan även för sina off-track. Briten ses ofta stå upp för vad som är rätt och uttrycker alltid sin oro över inneboende fel som äger rum i samhället. Nu ser det ut som hans Mercedes-lagkamrat Valtteri Bottas följer efter.

Finländaren gick till Twitter för att uttrycka sin oro över löneskillnaden mellan manliga och kvinnliga cykellöpare som deltar i Ronde van Vlaanderen. Cykeltävlingen i Belgien är ett årligt evenemang, en del av UCI-världsturnén. Det är en av de mest prestigefyllda cykeltävlingarna och en av de fem ”monumenten” för cykling.

Bottas tweet läsa, ”Jag kan inte få det. Prispengar till Ronde van Vlaanderen-vinnare för män (bild 1) och kvinnor (bild 2).

”Mäns vinnare € 20K = ∼82 € / km och Dam € 1,4K = ∼10 € / km.

”Det handlar inte om pengarna utan om jämställdheten. Arbetar inte män och kvinnor lika hårt för att försöka vinna detta lopp? ”

Det är alltid fantastiskt att se superstjärnor som kräver lika lön för alla idrottare. När allt kommer omkring, med deras massiva fans och deras berömmelse, har de förmågan att förändra världen och det är bra att se Bottas göra sitt bästa för att rätta till vad han anser är fel.

Medan Bottas gör allt direkt från banan, kan han göra detsamma på det på en veckas tid vid Portugal GP den 25 oktober?

Kan Valtteri Bottas fortfarande vinna mästerskapet?

Att vinna mästerskapet kan vara en hög order, men Bottas är inte ute av kampen ännu. Mercedes-mannen sitter 69 poäng efter lagkamrat Lewis Hamilton men har visat i de två föregående tävlingarna att han inte är villig att dra tillbaka från en kamp.

Han kunde betrakta sig som mycket otur på tyska. Hade det inte varit för ett strömavbrott skulle klyftan mellan honom och Hamilton vara lite mindre. Ändå, med 6 tävlingar kvar, har Bottas fortfarande en chans.

Det betyder dock att finländaren måste visa otrolig konsistens, från och med nu till slutet av säsongen. Kanske lite tur att gå hans väg skulle också hjälpa.

Kan Bottas få en osannolik överraskning på Hamilton? Eller kommer britten att sopa upp sitt sjunde mästerskap? Vi får reda på det snart.