Wednesday, February 28, 2024
HemNBAVad händer mellan Zion Willamson och pelikanerna? Chockerande avslöjanden kring 2x...

Vad händer mellan Zion Willamson och pelikanerna? Chockerande avslöjanden kring 2x NBA All-Stars möjliga återvändsgränd i New Orleans kommer upp i ljuset

Vid 23 år har Zion Williamson blivit en dominerande kraft i NBA; hans starka fysiska i kombination med hans snabbhet och skicklighet har gjort honom till en av de bästa spelarna idag. Han draftades som nummer 1 i det totala valet av New Orleans Pelicans i 2019 års NBA-draft. 2022 skrev han på en förlängning av ett rookie max-kontrakt med Pelicans värt upp till 231 miljoner dollar, vilket resulterade i att Williamson skulle stanna kvar i laget under säsongen 2027-28.

Amerikas favoritvideo idag

Trots talangen som 2X NBA All-Star ger till golvet, har hans dåliga hälsa alltid varit en stor utmanare mot den potential han kan ha. Detta har blivit en avgörande klausul i hans kontrakt och enligt källor kan detta förkorta hans tid i laget.

Pelikanerna vill ha ett skyddsnät

Efter sitt draft missade Williamson en stor del av sina tre första NBA-säsonger på grund av olika skador, inklusive hela säsongen 2021-22 när han återhämtade sig från en skadad fot. På grund av hans inkonsekvens när det gällde att dyka upp för spel på grund av hans hälsoproblem, ville Pelicans inte ta några chanser och satte därför häckar i kontraktet som annars skulle ha låst in honom till 2028.

Enligt källor är “de sista tre åren av avtalet inte längre garanterade efter att Williamson bara kunde spela i 29 matcher förra säsongen. Genom att missa mer än 22 matcher förra säsongen utlöste Williamson en klausul som vände lönen han är skyldig för säsongerna 2025-26, 2026-27 och 2027-28 från garanterad till icke-garanterad.”

Detta ger Pelicans den lagliga makten att byta Williamson efter säsongen 2024-25 utan att behöva upprepade böter eller “ekonomiska konsekvenser.” Dessutom, om den 23-årige powerforwarden missar ett betydande antal matcher den här säsongen, kan laget sänka hans garanterade lön för säsongen 2024-25. Samtidigt finns det andra förutsättningar i denna affär.

Spelade spel kommer att vara proportionella mot lönen

Under de tre första åren med Pelicans har Williamson bara dykt upp i 85 matcher och missat hela 141 matcher på grund av olika skador. Hans tillgänglighet och hälsa har återigen blivit viktiga problem. Därför har Pelicans tagit saken i egna händer och så, enligt källorna, “Den komplexa affären, vars nyckeldetaljer bekräftades av sex ligakällor på villkor av anonymitet, innehöll ovanliga åtgärder som vidtagits av Pelicans för att direkt koppla garanterat lön med spelade spel.”

“Pretty Close to Zion Williamson”: timmar efter Cooper Flaggs Duke Update, fastställs NBA-förväntningarna

Den här säsongen har Williamson medverkat i 23 av de 28 matcher som Pelicans har spelat hittills. Han har snitt på 22 poäng, 5,8 returer och 4,6 assist. Om han på något sätt kan få fram en hälsosam säsong, kan vi lika gärna se storheten avslöjas från detta kraftpaket.

Vad tycker du om denna nya utveckling? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär