Wednesday, February 21, 2024
HemGamingVad behöver Xboxs nästa konsol för att ta dominans i konsolindustrin?

Vad behöver Xboxs nästa konsol för att ta dominans i konsolindustrin?

De dagar då alla pratade om Xbox är förbi. Det fanns en tid då konkurrensen var hårdare än någonsin. Men med tiden lämnade PlayStation sin rival bakom sig och zoomade för långt fram med mycket kraftfullare konsoler och mycket bättre spel. Ett rykte nyligen tyder på att Microsoft förbereder sig för att lansera sin nya konsol snabbare än väntat. Det sägs att den här nya konsolen kommer att lanseras 2026. Detta skulle vara cirka två år före vad folk föreslår lanseringsåret för PlayStation 6 skulle vara. Det råder ingen tvekan om att denna konsol skulle vara vansinnigt kraftfull, med tanke på hur kraftfull Xbox Series X är.

Amerikas favoritvideo idag

När man hör ett sådant rykte kan man inte låta bli att undra en massa saker. Skulle den här konsolen vara nästa generation eller bara vara en mellangenerationsuppdatering? Skulle den kunna konkurrera med Sonys PlayStation 5 effektivt? Vad skulle det behövas för att lyckas i det här loppet för att ligga före sina konkurrenter? Låt oss diskutera några av dessa punkter.

Denna konsol måste vara mycket kraftfull.

Att köra nuvarande generationsspel i 4K, 40 fps och ibland till och med 60 är ingen liten uppgift. Både Xbox Series X och PS5 gör det utan mycket krångel. Spel som Metro Exodus körs till och med med ray-tracing vid 60 FPS på dessa konsoler. Det betyder att det inte finns några knaster när det kommer till makt. Detta sätter upp målen för deras nästa konsoler, vad de än kan vara.

Därför måste nästa Xbox vara betydligt mer kraftfull och kapabel än Series X och PS5. Detta betyder också att den här kommande konsolen måste vara en tillräckligt stor uppgradering för att kunna konkurrera med vad Sony skulle släppa härnäst.

Det föreslås att Xbox designar denna konsol runt ett Zen 5-chip. De planerade tidigare att gå med Zen 6, men nu när de har bestämt sig för att släppa den här konsolen tidigt, får Zen 6 vänta. Zen 5 betyder säkert bättre RDNA-stöd; någon annan funktion kan endast specificeras när ytterligare nyheter avslöjas om densamma.

Men ja, om de planerade en nästa generations konsol kring Zen 6 och fick nöja sig med Zen 5, betyder det att de skulle ligga bakom PS6. Det råder ingen tvekan om att Sony skulle välja det senaste chippet för sin nästa konsol. Ändå måste det ses vart de tar sin nya konsol.

De bör hålla sina molnplaner åtskilda från huvudkonsolerna.

En sak som är mycket oroande är Microsofts benägenhet mot en molnbaserad framtid. Inget ägande av spel; inget offlinespel; och inte ens äga de digitala spelen du vill spela. Köp bara ett abonnemang och streama deras spel via internet. Men detta är inte något som har någon potential att bli en framgång vid denna tidpunkt eller någonsin. De flesta av de populära platserna skulle få den här tjänsten, men vissa platser har ännu inte ens fått en ordentlig internetanslutning, än mindre streama spel.

Sony försöker gå mot en helt digital framtid. Men de tänkte aldrig på att driva molnspel till sina fans som en primär sak. De ser fortfarande till att spel körs på en persons konsol och inte på en server någonstans, en server som kan möta anslutningsproblem på måfå. Och låt oss inte glömma den hemska inmatningsfördröjningen som följer med dessa streamingtjänster.

Tanken på att kunna spela Forza eller Gears of War på en telefon genom molnet är utan tvekan kul. Men inte mycket om de måste konkurrera med en riktig konsol.

Titta på tävlingen.

Microsoft måste se sig omkring och se vad slutförandet gör. Som sagt tidigare skulle deras konsol ignorera en uppgradering i mitten av generationen och hoppa direkt till nästa generation. Detta innebär att Sony kommer att släppa sin ryktade PS5 Pro. När en ny generation av Xbox skulle ta sig till spelare. De skulle utan tvekan vara mycket kraftfullare än PS5 Pro. Med tanke på att PS5 Pro inte är mer än bara en överklocka över sin föregångare.

Microsoft måste titta på dess färdigställande och veta vad fans letar efter i sin konsol. Och för de flesta spelare är det primära att leta efter i en konsol alltid makt.

Förbered den bästa programvaran.

Naturligtvis skulle en spelkonsol inte vara någonting om den inte hade några fantastiska spel att spela på. Microsoft har belönat en mängd nya utvecklare genom åren. Alla tittar på Xbox för att spela nästa Obsidian-titel, och de vill prova nästa spel som ID arbetar med. Men alla dessa måste göras ganska snabbt. Och de måste se visuellt imponerande ut. Och de måste springa på 4K 60 med Ray Tracing och alla klockor och visselpipor.

Sony kanske inte har Activision, men de har många tunga slagare. Och oavsett hur kraftfull Microsofts konsol blir, utan spännande programvara, skulle det vara meningslöst.

Det här är de saker som Microsoft måste ta hand om när de förbereder lanseringen av sin nya konsol. Det skulle vara fantastiskt att se vad de jobbar med för att komma ikapp och hänga med i konkurrensen.

RELATED ARTICLES

Mest populär