Tuesday, February 27, 2024
HemGolfVad är Tiger Woods rekord på Hero World Challenge? Allt du...

Vad är Tiger Woods rekord på Hero World Challenge? Allt du behöver veta om hans fantastiska resultat

Tiger Woods är en av de bästa golfarna genom tiderna. Men han har också mött många utmaningar och motgångar i sin karriär. En av turneringarna som visar upp hans toppar och dalar är Hеro World Challenge, ett prestigefyllt evenemang som han är värd för varje år på Bahamas.

Amerikas favoritvideo idag

The Hero World Challenge är en golfturnering som har 20 av världens topprankade golfare, som tävlar om en lukrativ plånbok och en chans att själv spela med Tiger Woods. Evenemanget grundades 1999 och har hållits på olika platser, inklusive Kalifornien, Arizona, Florida och Bahamas.

Tidiga år av Tiger Woods vid Hero World Challenge

Tiger har vunnit Hero World Challenge fem gånger, mer än någon annan spelare. Han vann den första gången 2001, när han slog Vijay Singh på Sherwood Country Club i Kalifornien. Han upprepade bedriften 2004, 2006, 2007 och 2011, och slog likt Padraig Harrington, Geoff Ogilvy och Zach Johnson.

Hans senaste seger 2011 över Zach Johnson igen var också hans första vinst efter en tvåårig torka, efter hans personliga skandal och skador. Han sköt en sista omgång 69 för att få bort McDowll med ett slag och firade med en knytnävepump och en kram från sin dåvarande caddie.

Men Tiger har också missat Hеro World Challenge flera gånger på grund av olika anledningar. Han spelade inte på flera år. Några av dessa frånvaro berodde på skador, som hans knäoperation 2008, hans ryggoperation 2015 och 2016 och hans fotoperation 2022.

Vissa berodde på personliga problem, som hans skilsmässa 2010 och hans bilolycka 2020. Och vissa berodde på schemaläggningskonflikter, som Ryder Cup 2002 och 2004, och Presidents Cup 20009 och 20003 turnén. också inställd 2020 på grund av covid-19-pandemin.

Allt redo att regera igen hos de gröna

Woods är inställd på att göra sin comeback vid 2023 Hero World Challenge, vilket markerar hans första tävlingsinriktade framträdande sedan han genomgick fotledsoperation i april. Den här nyheten har upphetsat hans fans och andra golfspelare, som är angelägna om att se honom tillbaka på banan. Tiger kommer att möta ett starkt fält, som inkluderar åtta av de 10 bästa spelarna i världen.

The Hero World Challenge är ett evenemang som visar upp Tigers arv och inverkan på golfspelet. Han har haft några av sina bästa och värsta ögonblick i turneringen, men han har alltid visat sin passion och beslutsamhet att vinna. När han förbereder sig för sin återkomst kan vi bara hoppas att han kommer att ha en fantastisk prestation och lägga till ytterligare ett kapitel till hans anmärkningsvärda historia.

RELATED ARTICLES

Mest populär