Wednesday, February 28, 2024
HemNFLVad är Patrick Mahomes nettovärde 2024? Är han den högst betalda...

Vad är Patrick Mahomes nettovärde 2024? Är han den högst betalda NFL-stjärnan?

Patrick Mahomes är NFL:s största superstjärna och ett av de mest säljbara namnen. Chiefs QB njuter av sin sjunde säsong för Chiefs, och även sin sjunde eftersäsong. Kanske inte så mycket “njuter” med tanke på löpningen de har varit i, men Mahomes kan fortfarande vara glad över att veta att han är en av ligans högst intjänande.

Amerikas favoritvideo idag

Men hur högt? Medan Mahomes har ett av ligans största kontrakt på nästan en halv miljard, finns det några andra namn som kan utmana honom i den aspekten. Överraskande nog är Mahomes inte heller säsongens högst tjänare.

Högst betalda NFL-idrottare från säsongen 2023

Om du trodde att Joe Burrow, som skrev på ett 5-årigt NFL-rekordkontrakt på 262,5 miljoner dollar i september förra året, var ligans högst tjänande, har du fel. Det beror på att Bengals quarterbacks lön börjar gälla först från och med säsongen 2024, som börjar i september. Från och med innevarande säsong är han bara kvar 7:a med 45 miljoner dollar, inklusive rekommendationer.

Det är faktiskt Ravens Lamar Jackson, vars 5-åriga kontrakt på 260 miljoner dollar som undertecknades i maj förra året gör honom till den högst betalda idrottaren under den aktuella säsongen, med en årslön på 52 miljoner dollar. Lägger till att, med antalet rekommendationer, varumärken, framträdanden och bonusar, når det totala värdet av Jacksons intäkter svindlande $81,5 miljoner.

Han följs av Chiefs’ Mahomes. Som, trots att han stoltserar med den största kontraktsförlängningen i nordamerikansk idrottshistoria på hela 10 år, $450 miljoner, tjänar “bara” $60,5 miljoner på säsongen. Vilket är mer än $20 miljoner mindre än Ravens MVP-utmanare. Följande säsong, när de senare signerade förlängningarna börjar aktiveras, kommer Chiefs QB att tryckas ner från sin 2:a fläck.

Med det sagt, hur ser Mahomes nettovärde ut i början av 2024?

Patrick Mahomes nettoförmögenhet 2024

Mahomes är den överlägset mest säljbara idrottaren i NFL, efter Bradys pensionering. Han postade nästan 20 miljoner dollar i intäkter utanför fältet 2023. Vilket tar hans uppskattade nettoförmögenhet till 70 miljoner dollar i början av 2023. En betydande del av summan kommer också från hans varumärkeslinje 14:00 under Adidas och andra sponsringsavtal, som Prime energidryck.

Han är också delägare i ett visst antal sportfranchises, inklusive MLS:s Sporting Kansas City, NWSL:s Kansas City Currents, MLB:s Kansas City Royals, Formula Ones BWT Alpine F1 och till och med Miami Pickleball-klubben. Mahomes ser också några av sina årliga inkomster från dessa satsningar.

QB tjänar ytterligare ett betydande belopp från sina nästan 10 miljoner följare på sociala medier, med 6 miljoner från Instagram själv. Mahomes kanske inte är NFL:s högst betalda stjärna, men han är ansiktet utåt för ligan och ståtar med den högsta inkomsten utanför planen med sin förmögenhet på 70 miljoner dollar 2024.

RELATED ARTICLES

Mest populär