Thursday, November 30, 2023
HemNBAUtnämner Luka Doncic och Jayson Tatum till MVP-favoriter, Shaquille O'Neal visar "Ingen...

Utnämner Luka Doncic och Jayson Tatum till MVP-favoriter, Shaquille O’Neal visar “Ingen empati” för Joel Embiid med ett svårt att svälja piller: “Det är vad hans attityd borde vara”

Under de senaste säsongerna har Joel Embiid hävdat sig själv som den utan tvekan bästa allroundcentern i NBA. ‘The Process’ är ett av ligans ansikten, som leder Philadelphia 76ers. Förra säsongen släppte 28-året sitt bästa. Men hans vansinniga produktion och poängtitel räckte inte för att vinna MVP-utmärkelserna. Tyvärr har den här säsongen utvecklats en liknande historia också. Skador har hindrat Philly-superstjärnan från att explodera den här säsongen och spelat bara 12 matcher. För att försvara den stora mannens territorium gav Shaquille O’Neal Embiid den hårda sanningen och tips för att hitta sin motivation den här säsongen.

Redan innan säsongen började hade Joel Embiid att göra med skador på tummen. Den regerande poängmästaren spelade sina första matcher och kämpade mot skadan som gjorde att starten gick långsamt. Men efter att ha tagit ledigt några matcher var Embiid tillbaka, den här gången frisk. Han gjorde över 30 poäng i fem av de sex senaste matcherna han spelade för Philadelphia 76ers. Det är säkert att säga att MVP Embiid var tillbaka i verksamheten.

Men precis när centern tog fart för säsongen avbröt en fotvrickning hans dominerande löpning. Med sin begränsade speltid är Embiid inte en del av MVP-stegen. Shaquille O’Neal kommenterade de aktuella kandidaterna och gav Sixers-centret en bit av sitt sinne. Särskilt en nyfunnen attityd att återigen dominera NBA.

Shaquille O’Neal ger råd till Joel Embiid

När det gäller den här säsongen är de tidiga MVP-favoriterna två superstjärnor under 25, Jayson Tatum och Luka Doncic. Dallas Mavericks All-Star har en karriäravgörande säsong så här långt. Doncic leder ligan när det gäller poäng, med 33,4 poäng per match. Dessutom slår han rekord satta av sådana som Michael Jordan. Å andra sidan har Tatum alla berättelser till sin fördel. Boston Celtics forward är den bästa spelaren i det bästa laget i NBA. Han utvecklas som en fantastisk tvåvägskraft och är för närvarande favoritalternativet för priset.

DYK DYPARE

Överraskande nog är Joel Embiid inte ens en topp 10-kandidat för MVP-utmärkelserna så långt in på säsongen. Under det senaste avsnittet av hans podcast, The Big Diesel, talade en mångårig förespråkare för The Process om sin säsong. Enligt Shaq måste Embiid spela med en beslutsamhet för att visa ligan att de gjorde fel val förra säsongen. Dessutom vill den femfaldige NBA-mästaren att 28-åringen ska gå för den bästa kronan genom tiderna.

Shaquille O’Neal sa: “Vissa människor vill vara en av de bästa och vissa människor vill bli bäst.” Han fortsatte: “Om han vill vara en av de bästa, är det bra för mig. Men jag tycker att hans attityd borde vara “Nej, jag vill bli den bästa stora mannen någonsin.” The Big Aristoteles förkunnade djärvt att han avser att visa “ingen empati” för Philly-centret. Och den inställningen borde vara hans bästa motivation att prestera den här säsongen.

The Big Diesel talar av erfarenhet. Under sin tid på banan var Shaq förmodligen den mest ostoppbara kraften i spelets historia. Stålmannen kom ner på NBA från det första ögonblicket han klev på golvet. Dessutom spelade naturens kraftfulla freak med en beslutsamhet att vara den mest dominerande spelaren genom tiderna. Idag kretsar debatten bara kring honom själv och Wilt Chamberlain. Men med över 28k poäng och fem ringar anser många till och med Shaquille O’Neal som den bästa centern genom tiderna.

Så har Joel Embiid verktygen för att bli GOAT-center?

Kan processen bli den största?

Embiid är det främsta exemplet på en modern stor man. Länge borta är de dagar centra var tvungna att stanna i färgen. 28-åringen har ändrat tankesättet bakom sin position. Hans offensiva färdigheter är bland de bästa i hela ligan. Samtidigt som Embiid är en självsäker bollhanterare är han en tredimensionell målskytt. Hittills har Philadelphia 76ers superstjärna i genomsnitt 32,2 poäng och 10,1 returer på 12 tävlingar.

Det är dock inte bara hans offensiva rykte som gör honom dödlig. Noterbart är att The Process är en defensiv mardröm med förmågan att utmana vem som helst vid kanten. Under sina första år var Embiid aktuell för Årets försvarsspelare. Med i genomsnitt nära 2 block per säsong kan 28-åringen ha en av de mest unika färdigheterna för en center.

Fortfarande ung i sin NBA-karriär har Embiid precis kommit in i sin prime. För närvarande rankas som en av de bästa spelarna i NBA, hans potential kanske inte har något tak.

Tror du att om Joel Embiid fortsätter att förbättra sig kan han bli den största centern genom tiderna? Låt oss veta dina åsikter i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär