Wednesday, February 28, 2024
HemSoccerUSMNT:s Jordan Morris tackar Lionel Messi för att han förbättrade MLS:s synlighet...

USMNT:s Jordan Morris tackar Lionel Messi för att han förbättrade MLS:s synlighet – “Enorig skillnad”

Det är säkert att säga att MLS inte har varit sig likt efter Lionel Messis inträde. Närvaron av den argentinske maestro har hjälpt ligan både på och utanför planen. Besökssiffrorna har ökat med nästan 11 miljoner fans som besökt matcher. Ligan har verkligen gynnats av de ökade intäkterna och exponeringen som den 8-faldige Ballon d’Or-vinnaren medfört. Det verkar som att även andra spelare inser fördelen med att ha en så legendarisk figur i ligan enligt US International Jordan Morris ord.

Amerikas favoritvideo idag

Efter att ha lett Inter Miami till sin första titel någonsin 2023 förväntas mycket av Messi & Co den här säsongen. De börjar sin kampanj den 22 februari mot Real Salt Lake och fansen är redan ganska exalterade över att se den store mannens artisteri på planen.

Jordan Morris berömmer Lionel Messi för att ha höjt MLS-staturen

Det verkar som att Jordan Harris är ganska tacksam för Messis ankomst till MLS enligt hans senaste intervju. Han sa, “Kvaliteten på ligan växer så mycket när Messi kommer, så klart att det gör en enorm enorm skillnad när det gäller synlighet och Apple har gjort ett bra jobb med det.” Det faktum att Morris erkänner Apples roll när det gäller förbättrad synlighet är ganska intressant.

Apple lämnade fotbollsvärlden chockad 2022 efter att ha tillkännagivit ett avtal på 2,5 miljarder dollar med MLS. Detta skulle säkra sändningsrättigheterna för nästa decennium. Det visar sig att de fick jackpott när fotbollsikonen kom 2023. Faktum är att Leo, som gick med i Inter Miami, fördubblade MLS-säsongskortprenumerationerna på Apple TV samtidigt som tittarsiffrorna höjde i höjden. Det verkar som om Morrison är perfekt med sina kommentarer om den argentinska legenden.

Dessutom banade Messi också vägen för andra elitspelare som Jordi Alba, Sergio Busquets & Luis Suarez att komma in i MLS. Dessutom reser fotbollsentusiaster över hela världen till Miami för att titta på den tidigare Barcelona-legenden. Dessutom erkändes “Messi-effekten” av Senaten i Florida genom att ge Inter Miami en utmärkelse för att ha fört Laurels till staten.

Men Messis närvaro är inte problemfri. Faktum är att en förståsigpåare har MLS mot att gå La Liga-vägen.

Pundit gör en fördömande MLS-förutsägelse efter Messis utträde

Det pratas mycket om hur Messi har stärkt MLS och med rätta. Däremot har argentinarens närvaro också sina nackdelar, vilket Sebastian Salazar från ESPN påpekade. Han sa, “Men just nu när Lionel Messi är här har MLS ingen chans och inget annat val än att mjölka detta för allt det är värt. Så jag tror inte att det kommer att vara en dålig sak att färre människor kommer att uppmärksamma när Lionel Messi lämnar. Förresten, det hände La Liga också, det är inte unikt för Major League Soccer.”

La Ligas popularitet har fått en enorm hit efter Messi och Cristiano Ronaldos utträde. Detta resulterar i minskade intäkter vilket påverkar klubbens ekonomi. MLS skulle vilja undvika en sådan situation. Men med en så populär idrottare som Messi, kan du klandra dem för att de bygger sitt varumärke kring fotbollsikonen? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär