Tuesday, February 27, 2024
HemBoxingUSA-boxning fattar banbrytande beslut att tillåta transidentifierade manliga idrottare att tävla mot...

USA-boxning fattar banbrytande beslut att tillåta transidentifierade manliga idrottare att tävla mot kvinnliga boxare

Att bli irriterad över andra människors beslut om sina egna liv är en no-brainer. Men för idrottare kan frågan bli mycket mer nyanserad eftersom den direkt påverkar deras försörjning och till och med smittar av sig på deras kollegor. Med tanke på att USA Boxings nyligen beslutade att häva sitt förbud mot att tillåta spelare att tävla mot varandra baserat på deras identiteter har skapat en stor krusning över hela världen.

Amerikas favoritvideo idag

I ett banbrytande drag har det nationella tillsynsorganet för boxning beslutat att transmanliga boxare nu kan tävla mot kvinnliga boxare. Även om beslutet har uppdaterats i organisationens nationella regelbok, har det också några mycket specifika kriterier för transatleter att följa för att säkerställa rättvisa och säkerhet när de tävlar.

Att bryta ner USA Boxings nya trans-inkluderande policy

De reviderade reglerna ska implementeras 2024. Med de nyligen ändrade reglerna siktar USA Boxing på att bana väg för transatleter att omfamna sina nya liv samtidigt som de fortsätter med sin passion för sporten. Policyn beskriver flera aspekter, inklusive könsbyte, underhåll av hormonnivåer och regelbundna tester för transatleter för att säkerställa att de inte får övertaget när de är i ringen.

USA Boxing motiverar detta drag i linje med Internationella olympiska kommitténs riktlinjer, och betonar säkerhet och rättvisa för alla tävlande. Beslutet har dock väckt en allvarlig debatt bland många experter. Vissa kritiker har hävdat att manliga boxare kommer att ha en inneboende fysisk fördel över sina kvinnliga motsvarigheter som inte kan mildras så lätt. Detta, säger de, kommer också att påverka integriteten hos den antika boxningssporten.

Trots argument signalerar USA Boxings beslut ett steg framåt mot att inkludera fler transatleter i idrotten. Ämnet har dock fått stor uppmärksamhet och kontroverser under de senaste dagarna, med anmärkningsvärda idrottsfigurer som ger sina röster till det.

Bortom ringen: Frågan i andra sporter

Den tidigare olympiern Mara Yamauchi kallade nyligen ut myndigheterna i Parkrun för att låta transpersoner tävla som kvinnor. Parkrun, är ett 5 km lopp för alla. Yamauchi sa, “‘Min uppfattning är att på amatörnivå, gräsrotsnivå, nybörjarnivå, måste kvinnor – kvinnor och flickor – ha rättvisa… Det kommer att vara väldigt nedslående, demotiverande och orättvist för dem. En del kommer att lämna idrotten helt och hållet och vi kommer inte ha några kvinnliga elitidrottare i framtiden”. Olymperna Sharron Davies och Martina Navratilova stod också bredvid henne i detta. En liknande oro uttrycktes av sjukampsikonen Daley Thompson.

När det gäller transatleters deltagande i kvinnliga tävlingar, sa Thompson, “Ingenting de kan göra kommer att förändra det: de kommer alltid att överträffa biologiska kvinnor … inget piller kan utplåna fördelarna som kommer från att växa upp biologiskt manliga när det gäller muskler och skelett. styrka.” Detta argument finner sin relevans i en annan sport.

“Det är vad som kommer att hålla industrin vid liv”: Viddal Riley väljer Jake Paul vs. KSI att hända över Manny Pacquiao vs Floyd Mayweather-utställningen samtidigt som han förutsäger den brutala undergången för Influencer Boxing

USA:s reglerande kommitté för styrkelyft har en strikt könsbaserad konkurrenspolicy på plats. Organisationen nämner faktorer som ökad kropps- och muskelmassa som kan resultera i otillbörliga fördelar. Debatterna lyfter bara fram den känsliga balansen mellan att upprätthålla sportens integritet och samtidigt främja inkludering över olika domäner. Det väntar dock på att se hur USA Boxings senaste regler påverkar det pågående dilemmat.

RELATED ARTICLES

Mest populär