Tuesday, February 27, 2024
HemAllisen CorpuzUS Women's Open Sets $12M Purse: Roadmap to the Historic Feat Explored

US Women’s Open Sets $12M Purse: Roadmap to the Historic Feat Explored

Det är framåt och uppåt för LPGA-proffs. I ett tektoniskt skifte för kvinnlig golf ingick USGA ett avtal med Ally Financial som kommer att öka årets US Women’s Open-handväska till 12 miljoner dollar, en ökning med 1 miljon dollar från förra året. När Michelle Wie West vann på Pinehurst Resorts för tio år sedan, storleken på handväskan var 4 miljoner dollar. Förra året, Alices kropp tjänade bara 2 miljoner dollar. Förväntat kommer vinnarens ficka att bli lite tyngre i år.

USGA:s partnerskap med Ally Financial sträcker sig längre än att sponsra US Women’s Open. Det Delaware-baserade företaget kommer också att samarbeta med USGA för ett utvecklingsprogram. Vad betyder detta för framtiden för LPGA-proffsen?

USGA:s partnerskap med Ally Financial är ett historiskt drag

Som en del av affären kommer finansbolaget även att vara delägare i USA. Nationellt utvecklingsprogram. Parallellt med ökningen av plånboken storlek, USA. Women’s Open kommer att fortsätta att besöka några av de mest kända banorna i världen. USGA:s VD Mike Whan meddelade, “Lyssna på var (US Women’s Open) kommer att vara under de kommande tio åren. Lancaster, Erin Hills, Riviera, Inverness, Oakmont, Pinehurst, Interlachen, Oakland Hills, Los Angeles Country Club, Chicago Golf Club och Merion.”

Nå nya höjder

Med vår nya partner @ally kommer vi att betala ut rekordstora prispengar på Lancaster. pic.twitter.com/2sDwbeJ73n

— US Women’s Open (@uswomensopen) 1 februari 2024

Vissa banor som Oakmont, Pinehurst och Interlachen har besökts tidigare för den ovannämnda turneringen. Några, som Riviera, Los Angeles Country Club och Chicago Golf Club, kommer att besökas för första gången i dess sju decennier av historia. Men Whan var rätt på pengarna när han sa: “Hitta mig en golfbana som inte är bland de 100 bästa i USA eller världen.” Det är sant att kurserna är några av de mest vördade platserna.

För PGAT-proffsen kommer Pinehurst också att vara värd för årets US Open, medan Oakmont kommer att vara värd nästa år. Los Angeles Country var platsen för Wyndham Clarkförsta stora segern förra säsongen. Men pengaflytten är en del av en bredare trend som inte kräver någon push från LIV Golf.

USGA:s drag är en del av en större bild

2021 hade US Women’s Open en total plånbok på 5,5 miljoner dollar. Bara ett år senare ökade ett partnerskap med ProMedica plånboken till 10 miljoner dollar. Även om USGA skilde sig från det medicinska företaget bara ett år efter att affären ingåtts, fortsatte vinnarens lön att öka. Minjee Lee tog hem 1,8 miljoner dollar som mästare 2022. Ett år senare samlade Allisen Corpuz in 2 miljoner dollar från den totala plånboken på 11 miljoner dollar.

Ökningen av storleken på US Women’s Open-handväskan kommer att ha en negativ effekt på LGPA-tourens storlek. Det är på sätt och vis en ömsesidigt fördelaktig tävling. USA. Ökningen i Women’s Open har antingen föregått eller följt LPGA Tours förändringar.

I slutet av förra året förlängde LPGA Tour avtalet med CME. Gruppen meddelade tidigare att potten för Group Tour Championship kommer att öka ytterligare 4 miljoner dollar till 11 miljoner dollar, vilket motsvarar förra årets US Women’s Opens storlek. När CME först samarbetade med LPGA var de totala erbjudna pengarna $1,5 miljoner.

11 miljoner dollar är fortfarande den högsta plånboken i alla icke-stora evenemang på LPGA-touren. Den rejäla handväskan är också mer än vad som erbjuds i några PGA Tour-evenemang. Det återstår att se om de amerikanska kvinnornas 12 miljoner dollars drag inspirerar dem att pumpa in mer pengar till evenemanget. Ändå tyckte LPGA Tour-proffsen att detta var en kändis.

LPGA-proffsen är fortfarande hoppfulla om en ytterligare ökning

Michelle Wie West, vars karriärintäkter uppgår till $6 825 282, delade nyheterna på sin Instagram-berättelse. West skrev: “Hjälp, det ser ut som att jag valde att gå i pension vid fel tidpunkt! Det här är så fantastiskt @USGA. Låt oss hålla denna trend igång.”

Lilia Vu, som själv har samarbetat med det finansiella varumärket, sa till Sports Illustrated, “Det är trevligt att se företag som Ally ta golf på så stort allvar som vi gör eftersom vi ser våra karriärer som i grunden företag.” Den tvåfaldiga majorvinnaren sa vidare, “Jag tror att den här investeringen kommer att skicka budskapet till de andra (kvinnornas) majors.” Vu talade med Reuters och syftade på de fyra herrmajorerna, som betalar samma summa.

Läs mer: Lydia Ko: Varför nyzeeländaren fortfarande är LPGA-tourens största tillgång

Fortfarande, en hel del mil kvar för dambanan, men USGA:s konsekventa ökning är verkligen ett gott tecken. Ally Financial, särskilt, sponsrar en ACC Women’s Basketball Game. Dessutom har det också kampanjat vid FIFAs världsmästerskap för kvinnor, förutom att sponsra Women’s Soccer League. Ett företag med rik erfarenhet av damidrott gör det ännu mer betydelsefullt.

Inlägget US Women’s Open Sets $12M Purse: Roadmap to the Historic Feat Explored dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär