Saturday, December 9, 2023
HemOlympicsUS Equestrian Team gör imponerande mål i FEI Jumping Nations Cup Vilamoura

US Equestrian Team gör imponerande mål i FEI Jumping Nations Cup Vilamoura

Det amerikanska ridlaget har haft en framgångsrik körning under åren som ett lag. Laget har ställt upp med idrottare för både män och kvinnor, och laget har häpnat grunderna för OS, World Equestrian Games, Pan Am, Nations Cup och mer sedan 1912. Från och med idag ligger laget för närvarande på andra plats på medaljtabellen genom tiderna med 52 lag- och individuella medaljer. Segerresan innebär också årets framgång.

Tidigare den här säsongen kvalificerade Jumping-laget till de olympiska spelen i Paris 2024 och vann lagguld med en slutlig lagsumma på 12,37 i Santiago. Sedan har laget idag återvänt triumferande från Autumn Tour i Portugal; skjuter upp medaljsiffran i tabellen.

USA:s ryttarlag firar triumferande återkomst

2023 Vilamoura Champions Tour & CSIO var över en månadslång höstturné som avslutades i Portugal av Moura Tours. Evenemanget pågick från 9 oktober till 19 november för att utropa sina hoppningsvinnare på Vilamoura Equestrian Center på söndagen. Bland 14 hårda lag i strid slutade Team USA trea på prispallen, vilket manar till ett firande.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av USA Jumping (@usajumping)

Avslutningen var inte helt okej för laget, eftersom en trevägsjämning ledde till en omhoppning. Men med en spektakulär prestation ledde den amerikanska kocken d’Equipe Anne Kursinski laget av Zayna Rizvi, Caitlyn Connors, Hannah Selleck och Jacob Pope på tredje plats bland de 14.

Roster halkar till tredje

Ryttaren Zayna Rizvi ombord på Exquise du Pachis startade tävlingen för Team USA med 4 fel och 70,40 sekunder. Loppet följdes av Caitlyn Connors och Falcon de Hus Z som också landade 4 fel på 72,28. Hannah Selleck och Cloud 39:s 8 fel kostade dock laget en åktur men Pope täckte med noll fel och 70,28 sekunder. Den första omgången slutade i en fyrvägsjämn om fjärdeplatsen.

Fransk mästare förbluffar American Equestrian Community med Triumph i LGC Super Grand Prix 2023

För omgång 2 startade Rizvi återigen med en klar åkning och noll fel följt av Connors och Hannah Selleck. Tyvärr för Jacob Pope och Highway FBH spelade duon in fyra fel för oklart. Totalt 215,53 placerade USA i en trevägsjämn mellan Belgien och Storbritannien. Till omhoppningen gick Zayna Rizvi mot Belgiens Jeroen Appelen och GB:s Mark Edwards för att lägga upp 33,04 med 4 fel för 3:e plats.

Se The Story: Kvinnlig hästsport återupplivar “Lost Tradition” med distinkt stil

RELATED ARTICLES

Mest populär