Saturday, January 28, 2023
HemBoxing"Uppmärksamhet måste ägnas!": Berömd boxningsarrangör uttrycker oro över studenters psykiska hälsokris

“Uppmärksamhet måste ägnas!”: Berömd boxningsarrangör uttrycker oro över studenters psykiska hälsokris

Den oöverträffade stressen i det moderna livet har ofta tagit stor belastning på individers mentala välbefinnande. Dessutom kan man säga att elevernas mentala hälsa också har fått ett stort slag och förstärkts ytterligare av pandemin. Veteranen av boxningspromotorn Lou DiBella tog nyligen till sociala medier för att ta itu med den akuta frågan om elevers mentala hälsa.

Ungdomars psykiska hälsa var redan i kris före pandemin. Det rapporterades dock att isoleringen på grund av pandemin såg en ökning av depression och ångest hos ungdomar. Det fanns också en märkbar ökning av antalet misstänkta självmordsförsök hos ungdomar. Faktum är att forskningen också såg en ökning av självmord, särskilt hos individer i åldern 15 till 24.

Lou DiBella tar upp vikten av mental hälsa

Lou DiBella har varit en högljudd förespråkare för mentalt välbefinnande. För DiBella kommer den här frågan närmare hemmet. Han förlorade sin yngre bror, John DiBella, i självmord för nästan 30 år sedan. DiBella har ofta betonat vikten av psykisk hälsa och stigmat kring att söka hjälp.

Vi är mitt uppe i en växande och aldrig tidigare skådad #mental hälsa kris. Uppmärksamhet måste ägnas!#mentalhälsa betyder något#mentalhälsamedvetenhet#självmordsprevention

Krisen för studenters psykiska hälsa är mycket större än vi inser – The Washington Post https://t.co/eIUH9bOz0a

— Lou DiBella (@loudibella) 8 december 2022

I en nyligen tweet delade han en nyhet av Washington Post som pratade om studenternas psykiska hälsokris. Dessutom nämnde han att den psykiska hälsokrisen bland studenter har sett en enorm ökning. Och konstaterade också att uppmärksamhet måste ägnas åt detsamma.

Noterbart är DiBella känd för att marknadsföra boxare som Deontay Wilder, George Kambosos Jr, Regis Prograis, Tevin Farmer, etc.

Boxare öppnar upp om sitt mentala välbefinnande

Det går inte att förneka att boxningssporten sätter en boxare under enorm stress, både fysiskt och mentalt. Många anmärkningsvärda namn inom sporten har varit mästare för fighters mentala välbefinnande.

Tungviktsfenomet, Tyson Fury, har varit öppen om sin kamp med mental hälsa. Han förespråkade vikten av att söka medicinsk hjälp och sa: “Om du inte har någon familj eller vänner kan du prata med som jag gjorde. Sök läkare omedelbart för nu är det dags. Ju tidigare du går och gör det desto bättre. Ju tidigare kan du återgå till hälsan igen.”

På liknande sätt har boxare som Ryan Garcia, Adrien Broner och Anthony Joshua också varit högljudda om deras kamp med psykiska problem.

Hur viktigt är elevernas psykiska välbefinnande? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär