Friday, December 8, 2023
HemF1Uppförsbacke väntar Max Verstappen trots skyhöga framgångar 2022: "Vi kommer att se...

Uppförsbacke väntar Max Verstappen trots skyhöga framgångar 2022: “Vi kommer att se några överraskningar”

Max Verstappens magnifika insatser den här säsongen hade säkert gjort motståndarna vaksamma. Holländaren visade fullständig dominans på banan i år då han vann mästerskapet med 4 lopp till godo. Red Bulls suveräna prestation har fått den tvåfaldige F1-världsmästaren att göra en prognos om att en tuffare F1-krona väntar holländaren nästa säsong.

Där Verstappen förra året var engagerad i den sista varvets strid med Lewis Hamilton för att vinna sin jungfrutitel, visade sig detta år vara ett rent dominerande år. Holländaren hade en ledning på nästan 150 poäng från P2 Charles Leclerc. Med det sagt, Silver Arrows återkomst under de senaste tävlingarna har gett det Brackley-baserade laget hopp om att deras “Alpha-förare” kan ge Red Bull en seriös kamp nästa säsong.

Med allt detta har Mika Hakkinen, en tvåfaldig världsmästare, varnat Max Verstappen för att den tredje titeln inte kommer att komma lätt och han kommer att få möta många svårigheter. Han sa till “Sky Sports”, “Han [Verstappen] har gjort ett bra jobb med ett fantastiskt team och fantastiska ingenjörer. Reglerna för Formel 1 är annorlunda nu än de brukade vara på min tid, eller för tre eller fyra år sedan. Det ger många möjligheter till framgång för andra lag.”

Finn sa ytterligare, “Jag tror inte att det är så rakt på sak att han kommer att fortsätta att dominera, även om han är en fantastisk förare. Jag är säker på att vi kommer att få se några överraskningar.”

Det sätt som Max Verstappen dominerade F1-banorna på har gjort honom till måltavla för många lag. I en podcast nyligen varnade Damon Hill Verstappen och sa att hans framgång kan ge honom hård konkurrens under de kommande säsongerna.

Damon Hill tror att Max Verstappen kan bli ett mål för motståndare

Det är uppenbart när en förare är på topp, varje lag riktar sig mot honom. Max Verstappen visade exceptionell racing 2022 då han vann 15 lopp, och slog det tidigare rekordet för flest vinster under en säsong(13) som satts av tyska storheterna Michael Schumacher och Sebastian Vettel. Även om säsongen 2022 bestod av mycket fler lopp än där dessa storheter satte rekordet, men i år tävlade holländaren i sin alldeles egna liga.

På grund av sin suveräna prestation fick han en varning från 1996 års mästare Damon hill. Enligt Hill, “Alla älskar inte en vinnare, deras uttryck är eller tanken är när du leder, du är på en lycklig plats. Men det finns också den här andra saken, som finns i den här branschen, alla dessa andra team vill ta ner dig.”

“Så du blir ett mål, och det kan ibland vara förbryllande varför folk inte firar när du gör det riktigt bra, men det finns den baksidan av att vara framgångsrik”, sa Hill i F1 Nation-podden.

Säsongen avslutades med massor av spänningar och dramatik. Så som det holländska lejonet körde den här säsongen är det svårt att säga att någon förare ens kan komma i närheten av holländaren, även om Mercedesen har visat ett uppsving under andra halvan av säsongen, tror du att Hamilton och företaget kan stoppa Red Bulls ess att ta sin tredje titel i rad?

RELATED ARTICLES

Mest populär