Tuesday, February 27, 2024
HemNFLUnderpresterande Travis Kelce & Patrick Mahomes förstärker Kansas City Chiefs kämpar när...

Underpresterande Travis Kelce & Patrick Mahomes förstärker Kansas City Chiefs kämpar när de möter de mäktiga räkningarna

Kansas City Chiefs har fallit från toppen och faller fortfarande. På pappret underpresterar inte ett 8-4-lag på något sätt, såvida de inte är de försvarande mästarna. Deras tidigare förlust mot Super Bowl LVII-finalisten Eagles kan vara motiverad, men statistiken lyckas inte göra detsamma efter Packers nederlag. Och trots allt deras goda arbete står quarterbacken Patrick Mahomes och tight-end Travis Kelces svindlande statistik för det mesta av undergången.

Amerikas favoritvideo idag

Chiefs förbereder sig för att ta sig an Bills nästa, en franchise som nästan fick det otänkbara att hända mot Eagles. Att döma enbart av Eagles-spelet kan Bills vara en svår nöt att knäcka för mästarna. För att göra saken värre överträffar rivalen QB Josh Allen 2x NFL MVP i nästan varje statistik. Så, går det bra för Chiefs mot AFC East side?

Josh Allen toppar Patrick Mahomes, Travis Kelce är inte övertygande också

När han kommer till Kansan QB först, har Mahomes registrerat 3 127 yards (8:a), 301-444 passningar (2:a), 67,8 slutförandefrekvens (7:a), 22 touchdowns (4:a) och 95 passningsbetyg på 12 matcher som spelades den här säsongen. Det har aldrig varit fallet tidigare att Super Bowl LVII MVP inte leder ligan på minst ett område. Vid den 12:e veckan av förra säsongen ledde QB ligan i nästan varje statistik och fortsatte med att vinna AP NFL MVP i slutet av den.

Josh Allen, å andra sidan, har redan förbättrats från den gångna säsongen där han slutade 7:a vad gäller passningsyards. I samma antal matcher den här säsongen har QB 3 214 yards (6:a), 295-301 passningar (3:a), 68,1 avslutningsfrekvens (4:a), 24 touchdowns (2:a) och ett passningsbetyg på 95,8. Bortsett från slutförandet av pass, leder den skadedrabbade QB i varannan statistik inklusive säckar (15) jämfört med Mahomes (17).

Travis Kelce å andra sidan är mycket sämre än Mahomes jämfört med förra året. På 12 matcher den här säsongen har tight end 74 mottagningar (12:a) för 813 yards (17:a), vilket är en besvikelse på 5 touchdowns (7:a) tillsammans med endast två 40+ yards matcher. Förutom en handfull effektfulla ögonblick har Kelce varit praktiskt taget osynlig under den här säsongen. Precis som Mahomes har även han misslyckats med att ta steget upp när det är nödvändigt, som i eftersatta situationer.

Tight end avslutade förra säsongen med den 3:e högsta mottagen för att lägga till sin Super Bowl-härlighet, men skulle ha turen att ta sig till topp 10 som det ser ut. Kelces främsta rivaler Tyreek Hill och Stefon Diggs förra säsongen, klarar sig alla bättre än honom 2023. 2022 års AP-offensiva spelare Justin Jefferson har varit inaktiv sedan vecka 5 med en hälsenaskada, eller så kunde Kelce potentiellt ha tappats en till plats.

Och den nedgraderade statistiken har direkt påverkat Chiefs säsong. Något som Bills kommer att ha i åtanke när de går emot dem i helgen.

Kommer Patrick Mahomes att bevisa att tvivlarna har fel, ännu en gång?

I sin Super Bowl-vinnande kampanj 2022 förlorade Chiefs bara 3 matcher: något laget redan har passerat i år med 5 matcher kvar. Tidigare, efter Eagles förlust, tappade de AFC-topplatsen med 3 förluster och 8 vinster, något som tillhör 9-3 Ravens nu. Packers pressade ner Chiefs ytterligare, och nu är Dolphins också över de regerande mästarna.

I det här sammanhanget kommer Chiefs att möta Bills som är desperata efter att säkra en slutspelsplats. Individuell statistik gynnar inte Champs heller, medan räkningarna kan ge ytterligare självförtroende för att gå den extra distansen mot Eagles. Men alla diskussioner och osäkerheter kommer att kastas ut genom fönstret om Mahomes-Kelce dyker upp vid rätt tidpunkt för att bevisa att tvivlarna har fel. Som de har gjort många andra gånger under sin karriär.

Men kommer de att göra det? I en säsong under standard för Chiefs och stjärnorna är det fortfarande den största frågan. Matchen kommer att vara live från Arrowhead Stadium i Kansas, den 10 december, söndag.

RELATED ARTICLES

Mest populär