Friday, December 1, 2023
HemViralSportsMomentsUltracyklisten Jack Thompsons episka resa genom motgångar från rehab till inlösen av...

Ultracyklisten Jack Thompsons episka resa genom motgångar från rehab till inlösen av världsrekord

På en sportarena där pedalslag har fortsatt att trotsa förväntningarna på triumf och framgång, har en cyklist gett sig ut på en extraordinär resa. Den Perth-födda unga cyklisten är där ute på fältet och trampar mot att uppfylla sin unika dröm. Han bryter barriärer och överskrider gränser, men det är inte för att jaga världsrekord. Han har trampat genom korridorerna av återlösning och motståndskraft med all sin passion, styrka och beslutsamhet. Frågan som ditt sinne måste ställa är “Vad är hans ambitiösa mål?”

Han siktar på att cykla hela planetens jordomsegling. Hans ambition är verkligen lika stor som världen själv. Men hans ambitioner slutar inte där eftersom han har planerat att krossa befintliga rekord längs vägen. Även om detta låter precis som en dröm är det fullt möjligt för honom att nå höjden med tanke på hans tidigare rekordstora prestationer i Japan, Frankrike och Spanien. Men den här unge mannens resa handlar inte bara om prestationer och att erövra fysiska avstånd, utan också om att kämpa mot oförutsedda utmaningar och komma fram som segrare och övervinna dem alla.

Från mörker till dagsljus: Thompsons ostoppbara jakt på världscykelhärlighet

John Thompson är en ung ultracyklist vars livsberättelse utspelar sig som en berättelse om triumf över hans egna personliga demoner. Hans barndomsdagar var inte så lättsamma och glada som det var tänkt att vara. 13-åriga Thompson besökte psykologen med sina föräldrar på grund av rädslan för att vara “galen”. Hans föräldrar märkte förändringarna och bestämde sig för att ta ett djärvt steg framåt för att förbättra unga Thompson. Han fick diagnosen klinisk depression och tvångsmässig personlighetsstörning.

Det var samtidigt som han började sin träning för det första triathlonet. Med medicinering, terapi och att han uppnådde mål inom idrottsområdet fortsatte han i ett bra utrymme tills han började sin universitetstid. Med en känsla av ansvar och självständighet utspelade sig en plötslig oväntad “giftig” fas för Thompson. Han började tappa kontrollen över sig själv när han ägnade sig åt droger och sena fester.

Inspirerande odyssé av ultracyklisten Jack Thompson

Thompson reflekterade över sin kamp mot sitt psykiska hälsotillstånd, “Jag har aldrig skämts för att prata om mina psykiska problem. Folk har sagt till mig saker som “jag är nere, men jag kan inte prata med någon”. Jag har alltid tyckt att det är ganska konstigt, för jag har känt mig väldigt bekväm”. Thompson delade med STM i Spanien “Jag ville skapa en film, dokumentera ett av mina äventyr och faktiskt filma dem som ett sätt att prata om min egen kamp med mental hälsa.”

Tour de France-mästaren Geraint Thomas lovar att hjälpa tusentals barn på cykel senast 2028

Han fortsatte vidare att avslöja sina strategier och sa: “Träning som ett verktyg är verkligen kraftfullt för mig, jag får en endorfinrush …”. Thompson reflekterade över prestationerna under sitt stoltaste år 2022 när han åkte Everest 52 gånger förutom att åka 1 miljon höjdmeter. Han samlade in 500 000 dollar för mental hälsa det året.

Thompsons berättelse står verkligen som en symfoni av outtröttlig strävan, uthållighet och beslutsamhet som skulle påminna många om att oförskräckt utkämpa sina strider. Hans berättelse bevisar det faktum att utmanande vägar ofta leder till de mest extatiska vyerna av förlösning.

RELATED ARTICLES

Mest populär