Sunday, February 25, 2024
HemArman TsarukyanUFC-rykten: Dana White vägrar att acceptera Islam Makhachevs UFC 300-krav på återvändande...

UFC-rykten: Dana White vägrar att acceptera Islam Makhachevs UFC 300-krav på återvändande mot Leon Edwards

Islam Makhachev har visat sig i lättviktsdivisionen med 14 vinster och bara 1 förlust. 155-pundsmästaren vill utmana sig själv och nämnde nyligen att han vill slåss Leon Edwards för welterviktstiteln på UFC 300. Men enligt rykten, Dana White verkade inte vara med på den idén.

Islam Makhachev verkar vara på jakt efter dubbelmästarstatus. Han vill göra något som hans mentor Khabib Nurmagomedov kunde inte göra. Men den planen kanske inte kommer att förverkligas enligt de senaste ryktena och spekulationerna. Låt oss se vad som har utvecklats på den fronten.

Dana White vägrar att möta kraven från Islam Makhachev

UFC 300 är ett par månader bort och Dana White har ännu inte tillkännagett headlinern för det historiska pay-per-view-evenemanget. Samtidigt nämnde Islam Makhachev sin önskan att slåss mot Leon Edwards om 170-pundsmästerskapet i april PPV:s huvudevenemang. Som rapporterats av ‘Young ‘n’ Faded MMA Society‘, UFC:s vd är inte så förtjust i den kampen. Mediebyrån citerade Makachev på hans uttalande till ryska medier och sa: “Islam sa till dem att han vill gå upp och slåss mot mästaren Leon Edwards, men Dana White var inte för det här och det där alternativet.”

Ändå hade Dana White inga tvivel angående Islam Makhachevs skicklighetsnivå. Men Dagestan-infödingens welterviktsdrömmar kanske får vänta. “Som svar sa Dana att islam är tillräckligt begåvad, men att han inte tror att alternativet för weltervikt kommer att hända snart,” rapporterade ‘Young ‘n’ Faded MMA Society’. Samtidigt finns det andra planer på gång för Makhachev framöver.

UFC:s vd vill att lättviktsmästaren ska försvara sin titel några gånger till

Flera fighters i lättviktsdivisionen har pratat om att slåss om titeln, bl.a Arman Tsarukyan, Justin Gaethjeoch även Charles Oliveira. Som sådan tror Dana White att Islam Makhachev har mycket mer arbete kvar att göra i sin division. Mediet citerade vidare Whites förmodade svar, “Det finns flera killar i lättviktsdivisionen, som han måste slåss först.”

Ändå, om Islam Makhachev kan försvara sin titel så mycket som Dana White vill att han ska göra, kan hans ambitioner att bli dubbelmästare förverkligas efter det. “Dessutom sa Dana att om islam försvarar sin titel ett par gånger till under ett år, så kan det hända då,” tillade ‘Young ‘n’ Faded MMA Society.

Även om detta verkar vara ett rykte, bekräftade Islam Makhachev nyligen att han kommer att göra sitt UFC återvända i juni eller juli det här året. Men motståndaren för hans nästa titelförsvar är ännu inte tillkännagiven. Det återstår att se hur lång tid det tar för Makhachev att komma till den punkt då Dana White skulle överväga att ge honom en welterviktstitel.

Läs mer: Charles Oliveira får panik inför UFC 300 när Islam Makhachev väcker oro för ex-mästaren i MMA Insiders avslöjande

Inlägget UFC Rumours: Dana White Refuses to Accept Islam Makhachevs UFC 300 Demands for a Return Against Leon Edwards dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär