Monday, February 26, 2024
HemUfcUFC News: Efter kontroversiell förlust borde Sean Stricklands nästa stopp vara Khamzat...

UFC News: Efter kontroversiell förlust borde Sean Stricklands nästa stopp vara Khamzat Chimaev, ex-Champ förklarar varför

Sean Strickland och Dricus du Plessis har båda avskedat Khamzat Chimaevs inträde i titelbilden. I gengäld klappade ‘Borz’ direkt tillbaka mot den tidigare mästaren och avslöjade detaljer om en incident under ett träningspass. Hall of Famer Michael Bisping tror att detta har skapat en potentiell kamp mellan Chimaev och Strickland.

Michael Bisping diskuterade några av de senaste händelserna i MMA-världen i en nyligen “Tro dig mig‘ podcastavsnitt. Han pratade om fram och tillbaka mellan Sean Strickland och Khamzat Chimaev. ‘Borz’ avslöjade en incident under träningen när ‘Tarzan’ bad honom att gå lätt under en sparring. Michael Bisping tror att det kanske inte bådar gott för Chimaev.

Michel Bisping avslöjar varför Sean Strickland vs Khamzat Chimaev borde äga rum

Med tanke på att den nye mellanviktsmästaren Dricus du Plessis förmodligen ser ut att slåss Israel Adesanya även om fansen tycker att Sean Strickland borde ha en revansch. Men Michael Bisping tror att den tidigare mästaren som kämpar mot Khamzat Chimaev, som också pratar om ett potentiellt titelskott, är mer vettigt. Detta beror särskilt på avslöjandet av sparringhistorien. Bisping sa: “Om Izzy slåss mot Dricus, hej Sean vs Khamzat. För börja prata sånt där skit, det kommer att få ett svar från någon som Sean, skulle du ha trott.”

Hall of Famer skulle vidare återkalla ett videoklipp som dök upp på nätet. I det klippet sågs Sean Strickland be Khamzat Chimaev att sakta ner. Den videon blev viral på sociala medier när den dök upp på nätet. Den videon tycks komplettera vad Chimaev sa om att slå Strickland i sparring.

“Kommer du ihåg den där videon som gick runt för ett tag sedan? Sean, han filmas, och han går fram (och) han säger till Khamzat, ‘Hej, ta det lugnt, ta det lugnt. Du är bättre än alla här… ta det bara ner ett snäpp,’” Michael Bisping vidare. Han erkände dock att han inte visste vad verkligheten bakom det videoklippet var.

“Jag vet inte vad sammanhanget för den videon var. Vi vet inte vad som hände innan det, tillade Bisping. Samtidigt blev han förvånad över vad som sades i videon med tanke på att han också hade sett tillfällen där Sean Strickland skulle gå för långt med sina sparringpartners. Låt oss se vad han hade att säga om det.

Bisping påminner om Stricklands aggressivitet i sparring

Sean Strickland är känd för att i stort sett sparra mest hela tiden på dygnet. Ofta ses den tidigare mästaren bli för hård mot sina egna sparringpartners. Dessutom tenderar han till och med att slåss mot människor som aldrig har tränat, till och med påverkan på sociala medier Nina Marie-Daniele, även om det bara var ett lättsamt ögonblick mellan de två. Med det i åtanke sa Michael Bisping vidare, “Vi har sett massor av bilder av Strickland som slår stöket av sparringpartners. Vi har sett honom slå skiten på folk som inte ens tränar.”

På grund av ovannämnda anledning hade Hall of Famer svårt att tro att Sean Strickland skulle klaga på att gå för hårt under träningen. Men återigen, sammanhanget kring den situationen är fortfarande oklart. “Så, det är lite rikt att Sean säger, ‘Hej, ta det lugnt med alla för’ du är bara så bra’… det finns många sätt du kan se på det,” tillade Michael Bisping.

Både Sean Strickland och Khamzat Chimaev har visat sig vara fanfavoriter. De har båda sina egna lojala fans och en kamp mellan dem kan bli en headliner utan att ha någon form av mästerskap på spel. Det återstår att se hur Dana White navigerar i den här situationen, eftersom en kamp mellan de två mellanviktarna kan vara bra för pay-per-view-köp.

Läs mer: ‘Kills Me’-Sean Stricklands tränare erkänner sin frustration från UFC 297-förlusten mot Dricus Du Plessis

Inlägget UFC News: After Controversial Loss, Sean Strickland’s Next Stop Should Be Khamzat Chimaev, Ex-Champ Explains Why dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär