Sunday, February 25, 2024
HemAlexander VolkanovskiUFC News: Alexander Volkanovski planerar hämnd mot LW-divisionen efter Islam Makhachev-förlust –...

UFC News: Alexander Volkanovski planerar hämnd mot LW-divisionen efter Islam Makhachev-förlust – “Jag vill ha nya problem”

Alexander Volkanovski har inte gett upp drömmar om ära i en högre viktklass! Den australiensiska UFC fjäderviktsmästaren har två gånger försökt ta sig upp och hävda den sällsynta utmärkelsen “champ-champ”. Han kom dock till korta mot de dominerande 155 lbs. mästare, Islam Makhachev, på både UFC 284 och UFC 294, förra året. Medan han förlorade den första matchen i ett hårt omtvistat beslut, såg Volkanovski i den andra matchen bli utslagen av en förödande huvudspark i den allra första ronden. Men det har inte satt stopp i hans drömmar om att utöva fler slagsmål i divisionen.

I en konversation nyligen bröt Volkanovski ner vad som fascinerar honom om divisionen på 155 pund. Australiensaren gav också sina ärliga insikter om vad han vill ha från sin anmärkningsvärda karriär.

Alexander Volkanovski vill ha fler lättviktssuperkamper som “upphetsar” honom

“The Great” gjorde nyligen ett framträdande på YouTube-kanalen “FREESTYLEBENDER” i en intervju med David Adesanya. Samtalet berörde hans pågående träningsläger för hans kommande sammandrabbning på UFC 298, hans kamper mot Islam Makhachev och hans avsikter att gå tillbaka till lättviktsdivisionen, bland andra ämnen. När Volkanovski tillfrågades om fansen kan förvänta sig att se honom ta sig an fler “superkamper” vid 155 lbs avslöjade jag, “Jag menar, du vet, jag älskar fortfarande idén på 55, 155 lbs. Självklart vill jag ha spännande slagsmål, jag vill ha saker och jag vill vara aktiv man.”

Han erkände att även om han fortfarande känner sig som en 30-åring trots att han är 35, kan han inte förvänta sig att situationen förblir densamma som åren går. Som sådan sa han, “Jag vill kapitalisera, jag vill komma in där, jag vet att jag är bra nu, låt oss få dem att rulla du vet”

Enligt australiensaren erbjuder övergången till lättviktsdivisionen honom möjligheten att möta fräscha motståndare och möta nya utmaningar eftersom “… jag vill vara upphetsad, jag vill, jag vill ha kul där inne. Jag vill veta att jag vill ha nya problem att lösa och sådana saker.”

Med sitt motståndskraftiga tänkesätt är Volkanovski redo att anta de utmaningar som ligger framför den lätta divisionen. Hans mentalitet visar tydligt hans uthålliga ambition att uppnå storhet inom sporten blandad kampsport.

Men mästaren förbiser inte uppgiften. Under intervjun avslöjade han sina planer för sin sammandrabbning på UFC 298 mot en ung och hungrig utmanare.

Volkanovski har en “lektion” planerad för Ilia Topuria

Ilia Topuria en stigande stjärna i fjäderviktsdivisionen, har varit frispråkig om att besegra Volkanovski i deras matchup och har redan utropat sig själv till “världsmästare” på sociala medier! Som sådan, under samtalet med David Adesanya, tog Volkanovski upp Topurias senaste upptåg. Han sa: “Jag vill att det här ska vara en ödmjuk upplevelse, inte bara för honom, för många människor…” “The Great” betonade också att kampen kommer att vara en lärorik upplevelse för Topuria, och lär honom att hans tid inte har kom ännu.

Volkanovskis tillvägagångssätt återspeglar hans beslutsamhet att förbli en mästare och etsa fram ett oöverstigligt arv över kampsporter. Hans engagemang för att anta alla utmaningar är bara ett steg för att skapa storhet och fullborda sin berättelse.

Tror du att Ilia Topuria har vad som krävs för att avsätta Alexander Volkanovski? Och vad tycker du om mästarens avsikter om att utöva fler slagsmål i lättvikt? Dela dina tankar i kommentarerna nedan!

Läs mer: UFC News: Islam Makhachev blir hånad av Khabib Nurmagomedov för “misslyckade” satsningar på marken – “Get It Together”

Inlägget UFC News: Alexander Volkanovski planerar Revenge Against LW Division After Islam Makhachev Loss – “I Want to Have New Problems” dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär