Tuesday, February 27, 2024
HemUfcUFC LW Champ Islam Makhachev utplånar Arman Tsarukyan, Justin Gaethje, Charles Oliveira...

UFC LW Champ Islam Makhachev utplånar Arman Tsarukyan, Justin Gaethje, Charles Oliveira och andra i massiv deklaration trots att de inte har någon officiell kamp – “Ingen”

Islam Makhachev tror att han är oövervinnerlig. Den regerande lättviktsmästaren kommer efter ett fantastiskt head-kick KO i första omgången Alexander Volkanovski på UFC 294. Denna spektakulära prestation tystade hans kritiker och bevisade en gång för alla att han är den bästa fightern i UFC.

Amerikas favoritvideo idag

Och UFC-världen verkar hålla med om detta, efter att ha rankat Dagestani #1 i UFC:s pund-för-pund-ranking. Dagestanien verkar dock vara missnöjd med denna lagrar och har nyligen hävdat i en intervju att ingen faktiskt skulle kunna slå honom.

Islam Makhachev hävdar att ingen av de fem bästa kunde slå honom

Islam Makhachev tog till Twitter och gav sina tankar om samtal kring lovande lättviktsprospekt Arman Tsarukyan. Den senare plattade #4-rankad Beneil Dariush på UFC Fight Night Austin tidigare i veckan i första omgången. Nu ses han som en stark titelutmanare, även om han kämpade och förlorade mot Makhachev för fyra år sedan i april 2019.

Men som Tsarukyan själv erkände var han väldigt ung – bara 22 – då och har utvecklats och blivit mycket bättre som fighter sedan dess. Och medan många i MMA-världen tror att deras revansch skulle vara en övertygande match, håller Makhachev inte med.

Dagestanien tog till sociala medier och klargjorde sina tankar om vad han tyckte om sin tävling. I en tweet där han taggade UFC och ESPN hävdade Makhachev djärvt och självsäkert (en del skulle säga till och med arrogant) att även om topputsikterna i lättviktsdivisionen var bra fighters, var de inte tillräckligt bra för att slå honom. Han utnämnde Tsarukyan till #2 rankad Justin Gaethje#3 rankad Dustin Poirieroch #1 rankad Charles Oliveira bland dem han ansåg inte var tillräckligt bra för att slå honom.

“Arman, Dustin, Justin, Charles de är alla bra, de är TOP 5 i världen, men ingen av dem kommer att få bältet medan jag är här. Det är allt! @ufc @espnmma,” twittrade den regerande UFC lättviktsmästaren. Och även om vi med största sannolikhet kommer att se Makhachev slåss mot Oliveira härnäst, verkar det som om en Tsarukyan-kamp fortfarande är långt borta, enligt hans tränare.

Makhachevs tränare tror att Tsarukyan-kampen fortfarande är långt borta

Islam Makhachevs tränare, Javier Mendez, talade om en möjlig ommatch mellan Makhachev och Tsarukyan. Mexikansk-amerikanen erkände att deras första kamp var tuff för Dagestani. Han kände att UFC skulle kunna väva en övertygande story kring den potentiella kampen för att skapa spänning och hype inför kampen.

Men Mendez tror att kampen fortfarande är långt borta eftersom “för många människor före honom (Tsarukyan). Och jag tror att Justin Gaethje och Charles (Oliveira) är före honom”, sa tränaren i en intervju nyligen. Vad tycker du om Islam Makhachevs tweet? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär