Tuesday, February 27, 2024
HemOlympicsUC Berkeleys konståkningssensation öppnar upp om tränarlösa kamper på ett hjärtligt sätt

UC Berkeleys konståkningssensation öppnar upp om tränarlösa kamper på ett hjärtligt sätt

UC Berkeleys konståkningslag har gjort av med en oumbärlig figur från sin lista. De är stolta över det 100 % studentdrivna programmet och har antagit namnet “coachless fikon” som ett hedersmärke. Ambassadören och talaren för Pacific Coast Powerhouse-teamet avslöjade djupa uppenbarelser från Oakland Ice Centers dolda djup.

Kevin Li är en produkt av den senaste generationen och har haft privat undervisning under hela sin studentresa. Därför är det nya konceptet med tränarlös träning lika mycket en utmaning som det är en möjlighet för honom. Så här förklarade han det!

UC Berkeleys ambassadör för konståkningslag bryter isen

Kevin Li passade på att förklara programmets aldrig tidigare skådade koncept i en artikel publicerad på den amerikanska konståkningens officiella sajt. Artikeln, med titeln “ATT TÄVLA UTAN TRÄNARE”, belyste det unika tillvägagångssättet och hur idrottare som tränar anammar utmaningen. Li lyfte fram utmaningarna och skrev: “Det kräver extra disciplin att ta mig till isbanan och regelbundet klämma in träning utanför isen, och det kräver att jag är i kontakt med vad min kropp känner eller kan hantera”. Kollegiets ambassadör kunde köpa in sig i programmets revolutionära doktrin på grund av sin tidigare erfarenhet av självträning. Ändå var det en “utländsk upplevelse” att träna utan vägledning av en tränare.

Kevin Li kunde ändra sitt perspektiv gradvis, men den sista tärningen kastades vid den efterföljande tävlingen. Han rapporterade att han kände obunden upprymdhet i vetskapen om att belöningarna av självträningen enbart var skyldiga till idrottaren. Atleten är dock inte utan all övervakning, vilket Kevin Li senare förtydligade, vilket tillförde ett spännande lager till denna okonventionella träningsmetod.

Kevin Li avslöjar revolutionerande övervakningstaktik

Cal konståkningslag har utsett en lagkapten eller TC som själva är idrottare. De behöver vara tillgängliga för konsultation men det överlåts till elevernas gottfinnande att söka hjälp. Överraskande nog avvek Kevin Li från sitt “one-man show”-bildspråk för att inta en mer samarbetsvillig hållning. Han uttalade att lagarbete och kamratskap var nyckelfaktorerna för deras framgång på den isiga gräsmattan.

“I Was bawling”: Efter fem års kamp tappar den amerikanska konståkningslegenden hjärtvärmande nyheter

Enligt hans eget erkännande är TC-programmet tänkt att tillföra lite disciplin i laget under träningstiden. Övningen kretsar kring en “dedikerad freestyle-session för lagträning samt en fast veckotid utanför isen”. Detta är till hjälp för att eliminera det schemaläggningsansvar som helst tillhör en coach. Kevin Li agerar både som ambassadör och chaufför för det minderåriga laget under tävlingar. Trots det extra ansvaret är han hoppfull om en ny era av konståkning.

RELATED ARTICLES

Mest populär