Saturday, December 9, 2023
HemSoccerTysklands fotbollslag undersöks av FIFA för att ha brutit mot absurd presskonferensregel...

Tysklands fotbollslag undersöks av FIFA för att ha brutit mot absurd presskonferensregel inför matchen mot Spanien

Tyskland är återigen aktuellt från fotbolls-VM 2022. Tyskland sitter längst ner i grupptabellen. Står på gränsen till att diskvalificeras från turneringen, Tyskland är nu under en fin kam av FIFA. Tyskland chockade världen genom att förlora mot Japan, vilket gav den här turneringen titeln upprörda. Tyskland lyckades göra oavgjort mot Spanien och hålla sitt världscuphopp vid liv. De skapade rubriker för sin protest mot organisationen.

Den tyske managern Hansi Flick deltog i en presskonferens inför matchen mot Spanien. Matchen slutade oavgjort 1-1. Samma presskonferens utreds nu av FIFA för brott mot regeln, vilket enligt den tyske managern är meningslöst.

Tyskland bröt mot FIFA-regeln

Enligt rapporter begärde tysk ledning att FIFA skulle ha konferensen på den tyska träningsbasen. Alla pressinteraktioner för FIFA VM sker på IBC Doha. Om någon spelare skulle komma på en presskonferens skulle det bli häpnadsväckande 130,5 miles av resa. På grund av avståndet mellan de två spelplatserna insisterade den tyske managern på att ha pressinteraktion utan någon spelare närvarande.

Beslutet hade kommit att förfölja dem eftersom FIFA tydligt hade sagt i sin regelbok för FIFA VM 2022 att en spelare skulle vara närvarande vid pressevenemangen. Att bryta mot denna regel för Tyskland kan leda till monetära böter eller i värsta fall diskvalificering från turneringen.

Hansi Flick förklarade situationen och sa: “Jag kom ensam eftersom vi inte ville att en spelare skulle spendera tre timmar på vägen framöver… De 26 spelarna är viktiga och alla måste fokusera på spelet. Jag är optimistisk”

Tysklands VM hittills

Tyskland sparkade VM genom att bli blåst av Japan i den andra upprördheten i turneringen. Tyskland började den matchen med att spelarna protesterade inför matchen genom att hålla händerna på munnen. De gjorde detta för att visa att FIFA tystade deras röster. Vilket följdes av det förödande nederlaget mot Japan.

Tyskland mötte hela världen och trollade dem för deras prestation. Laget mötte sedan Spanien och lyckades få till ett oavgjort resultat. Förmatchens konferens för den matchen är dock mer i nyheterna än matchen. Fansen hoppas fortfarande på att Tyskland ska kvalificera sig, men de måste vinna med mer än två mål och hoppas att Spanien slår Japan.

RELATED ARTICLES

Mest populär