Saturday, December 2, 2023
HemNBATyrese Maxey Engineers comeback i Detroit med dominerande Joel Embiid Show –...

Tyrese Maxey Engineers comeback i Detroit med dominerande Joel Embiid Show – 3 viktiga takeaways när 76ers vinner 7:e raka

Philadelphia 76ers slår alla odds, direkt från ordet, kom igång. De gick in i ligan med väldigt små förväntningar på dem på grund av handelsdramat. Faktum är att vissa delar av fansen skrev av sig Sixers efter James Hardens exit. Men Sixers-laget stängde av alla kritiker med sina dominerande prestationer och nådde toppseedet med sju raka vinster.

Philly-laget tog emot Detroit Pistons i fredagskvällen. Pistons klev in i matchen med en 6-match förlustsvit och såg definitivt ut att avsluta serien. Faktum är att de nästan uppnådde det tills Sixers exploderade under den sista kvarten. Låt oss ta reda på de tre takeaways från fredagsmötet.

1. Tyrese Maxey fyller Harden tomrummet

Under James Hardens tid med Sixers spelade han en stor roll i att underlätta pjäsen, en stor orkestrator. Medan Joel Embiid visade sin skicklighet runt skopan ledde Harden ligan med flest assist. När laget missade 10x All-Star klev Tyrese Maxey in som en perfekt passform för den saknade biten.

Maxey gav minst 10 assist i tre av fyra matcher. Noterbart är att han tappade en avgörande trepoängare, som symboliskt fyllde tomrummet.

2. Ett bättre lag utan Harden?

Med Harden borta från listan är laget helt uppbyggt kring den regerande MVP-pristagaren, Joel Embiid. Faktum är att detta faktum verkade ha fungerat bra för Sixers. Tyrese Maxey och Tobias Harris har varit valet av birollerna, med konsekventa prestationer. Duon tappade 29 och 24 poäng, vilket hjälpte laget att ta en sen ledning i matchen. Maxey hade inga omsättningar i spelet.

3. Sixers har sitt försvar exponerat

Medan Tyrese Maxey och Tobias Harris tar äran för en bra stödroll, förlorade laget nästan matchen idag på grund av deras försvar. Pistons ledde spelet fram till tredje kvartalet, sipprade genom Sixers försvar. Dessutom gav Embiid vika för 5 turnovers i spelet. Noterbart är att Robert Covingtons försvarsglans under den sista kvarten räddade laget från förlusten. Han hjälpte laget med 4 stölder.

“Jag går inte i pension”: Inför 76ers-debuten kommer Joel Embiids nya lagkamrat rent med falska berättelser

Det är fortfarande en tidig dom att kalla Sixers som favoriter från öst. En månad in på säsongen kommer att avslöja stabiliteten i den nuvarande listan.

James Harden kämpar i andra änden

När Harden-handeln bildade Clippers stora fyra förväntade fansen att laget skulle dominera väst. Tvärtom förlorade laget tre matcher rakt efter Hardens debut i laget. Viktigt är att det är orättvist att kritisera ett lag i de inledande stadierna av spelet. De fantastiska fyra kan behöva lite tid på banan för att utöva sin magi.

Kommer Sixers att fortsätta att dominera säsongen? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär