Friday, December 8, 2023
HemBasketballTwitter bryter ut på Heartbreak at the Buzzer för LeBron James som...

Twitter bryter ut på Heartbreak at the Buzzer för LeBron James som Lakers Bottle 17 Pt Lead vs Haliburton’s Pacers

NBA-världen upplevde utan tvekan säsongens största upprördhet hittills. Los Angeles Lakers hade allt under kontroll. En massiv ledning på 17 poäng med minuter kvar av fjärde kvartalet. Indiana Pacers verkade inte ha någon utväg. Påskkonferensens överraskningsteam visade dock grym och kamp som chockade lila och guld till deras kärna. Leendena blev tomma när Pacers kom tillbaka från botten. Och deras ansträngningar belönades av basketgudarna när Indiana gick därifrån med en ljudsignal för att avsluta deras kväll perfekt.

Lakers hade all fart innan de kom tillbaka hem för kampen mot Pacers. De 17-faldiga mästarna såg ut att vara på väg tillbaka, en segerserie på tre matcher och alla deras stjärnor friska. Mötet mot Indiana Pacers var ett riktigt test på deras karaktär. Och det är säkert att säga att de klarade sig fram till matchens sista ögonblick.

Trots att de innehöll nycklarna till ännu en vinst och var nära en comeback under säsongen, föll de mäktiga lila och guld till sina egna slackar. Indiana-truppen slog Lakers med all sin kraft och gick därifrån med en summer-beater från rookie point guard Andrew Nembhard.

Lakers gräver sin egen undergång

Matchen mellan Los Angeles Lakers och Indiana Pacers kommer att minnas länge. Vid ett tillfälle verkade det som om 2020 års mästare inte kunde göra något fel. De samlade en ledning på 17 poäng med knappt någon tid kvar av matchen. Inget spel är dock över förrän summern ljuder. Och Pacers fick LA att betala för att ta det lugnt. Ledningen avdunstade på nolltid när Tyrese Haliburton och Pacers slog ett anfall av besvarade poäng. En glimt av hopp uppstod för Laker-nationen när LeBron James slog ett välbehövligt upplägg för att ta ledningen.

DYK DYPARE

Tyvärr var de inne för säsongens hjärtesorg. Det sista innehavet kommer förmodligen att ge Lakers mardrömmar under lång tid. Trots att Myles Turner missade trean kunde inte lila och guld säkra bollen. Därifrån hittade Haliburton Nembhard stående vidöppen. På samma sätt slog rookien kvällens största skott och stjäl bort spelet. Likaså slet fansen sönder Lakers för att ha förlorat den här kampen.

Håller uppe till 06.00 bara för detta, jag vet varför jag fortfarande tittar på det här laget https://t.co/LAVm11L79v pic.twitter.com/h9hbICkkot

— Travis (@trav399) 29 november 2022

Inte en chans. https://t.co/vmETbAFIeU

— Voyaging Clips (@VoyagingClips) 29 november 2022

Pinsamt ass-franchise @Lakers https://t.co/Xrq7t1U0DV

— Köp 1 BBL FÅ EN GRATIS (@bodybyamadi1) 29 november 2022

Gör så ont 😰 https://t.co/lurCHhTQLH

— ₭ath ִֶָ ִֶָ🧋 (@ktrnca_) 29 november 2022

Trodde Lebron var clutch 💀😹😹

— 3҉0҉ (@TriggaThirty) 29 november 2022

2-11 mot lag med vinstresultat så här långt. Tankesättet är bristfälligt och rostern är bra i toppen och tappar sedan rejält.

— JellozJigglin (@JellozJigglin) 29 november 2022

Lakers verkade inte göra något fel. Anthony Davis var dominerande än en gång och sammanställde 25 poäng, 13 returer, 6 assist och 4 block för natten. Dessutom fick Russell Westbrook publiken att elektrifiera att slå kopplingsskott och spela för sin franchise. Brodie lade till 24 poäng, 4 returer och 6 assist i sin insats från bänken. Å andra sidan kämpade kungen ikväll med sina 21 poäng med att skjuta bara 30 % från bortom bågen. Det var dock hans skott som gav Lakers kommandot för den sista besittningen. Offensiven höll på i kväll för de 17-faldiga mästarna. Men när det gällde att stoppa Indiana hade de inget svar.

Haliburton ledde vägen i comebacken genom tiderna. 22-åringen hade enorma 24 poäng och 14 assist dubbel-dubbel utan omsättning inklusive matchvinnande assist. Aaron Nesmith ledde den sena attacken och slog raka treor i sin 16-poängsnatt. Dessutom lade deras stjärnrookie, Bennedict Mathurin till ytterligare 23 poäng. Stjärnan i programmet var dock andra omgången, Andrew Nembhard. Rookien gjorde 12 poäng från bänken och slog sitt livs skott i 116-115 mirakelvinsten för Indiana Pacers.

Tävlingen visade alla sidor av en basketmatch. För Lakers öppnade det deras ögon för precis vad deras laguppställning är kapabel till. Men de såg också på egen hand vad det leder till att släppa en tävling innan summern. Pacers blev verkliga vinnare som inte gav upp förrän i slutet. Och det var allt värt det.

RELATED ARTICLES

Mest populär